LJUBAVNE ZAVRZLAME

Skandal u svlačionici: Teniske zvijezde bile su na rubu fizičkog obračuna zbog Donne Vekić

Bio je to jedan od većih teniskih skandala, kada je Kyrgios Wawrinki na terenu uputio podli komentar o njegovoj tadašnjoj djevojci

Stan Wawrinka i Nick Kyrgios, Donna Vekić

 AFP

Tenisači Stan Wawrinka i Nick Kyrgios morali su biti prisilno razdvojeni u svlačionicama nakon njihova neslavnog obračuna na Canadian Openu 2015., otkrio je jedan teniski dužnosnik.

Bio je to jedan od većih teniskih skandala u posljednjih nekoliko desetljeća, kada je Kyrgios Wawrinki na terenu uputio podli komentar o njegovoj tadašnjoj djevojci Donni Vekić. Kažnjen je zbog svog komentara koji je glasio: ‘Kokkinakis (australski tenisač, op. a.) je kresnuo tvoju djevojku. Žao mi je što ti to moram reći, prijatelju.‘

image

Donna Vekić

Victor Joly/Dppi Via Afp

Ako ste možda mislili da je ta priča gotova, prevarili ste se. Sada su procurili detalji onoga što se događalo iza kulisa, a otkrio ih je bivši direktr Canadian Opena, Eugene Lapierre. Rekao je da ga je bilo strah da će incident između poznatih tenisača prerasti u pravu tučnjavu prije nego što su ih okupljeni uspjeli razdvojiti u svlačionici.

Lapierre je također senzacionalno otkrio da je Wawrinka iznenada napustio svoju press konferenciju nakon teniskog meča kako bi se suočio s Australcem nakon njegove opaske na račun 19-godišnje Vekić.

"Wawrinka to nije čuo, ali Kyrgiosovi komentari vrtili su se na televiziji zbog mikrofona na terenu", objasnio je.

image

Nick Kyrgios

Kazuhiro Nogi/Afp

"Novinar ga je na press konferenciji obavijestio o tome što je Kyrgios rekao. Wawrinka je pobjesnio! Brzo se spustio u svlačionicu gdje se Kyrgios još uvijek nalazio. Morali su ih razdvajati jer je postojala opasnost da će se brzo pobiti", prisjetio se Lapierre.

"Ono što je izrečeno ne bih rekao ni najgorem neprijatelju. Pasti tako nisko ne samo da je neprihvatljivo, već je i nevjerojatno", napisao je tada Wawrinka na Twitteru.

image

Stan Wawrinka

Anders Bjuro/Afp

No, to nije bilo sve. Kyrgiosov brat Christos dolio je ulje na vatru svojim komentarima na račun Donne Vekić tijekom gostovanja na radiju, a zatim i putem društvenih mreža. Rekao je da bi i sam napao Wawrinku da je on bio tamo.

"Šu*ak može biti sretan što nisam bio tamo inače bi se morao povući sa sljedećih nekoliko turnira. Digao je ruku na Nicka, zgrabio ga i rekao hrpetinu uvredljivih sranja. Studirao sam pravo i ta sranja su bila uvredljiva, brate. Može biti sretan što nismo digli optužbu protiv njega", napisao je Christos tada na Facebooku.

Također je nepristojno aludirao da Vekić voli ‘Kokk‘, što zvuči poput engleske riječi za penis, ali se kasnije ograđivao i inzistirao na tome da je mislio isključivo na Thanasija Kokkinakisa i ništa drugo. Vekić se oglasila ubrzo nakon sukoba, rekavši da se nada da je Kyrgios izvukao pouku iz ovog incidenta.

"Nije lako, ali trudim se fokusirati na tenis i moj sljedeći meč. Nisam razgovarala s Kyrgiosom. No razočaravajuće je da se ovako nešto događa u svijetu tenisa i nadam se da se nikada više neće ponoviti tako nešto jer se na ovaj način prenosi ružna slika o tenisu", komentirala je tada Donna Vekić.

Kyrgiosa je na kraju ATP kaznio s 35.000 te su poručili da je ‘taj incident bio nečuven te se loše odrazio na tenis.‘

Kyrgios i Wawrinka nakon toga nikad nisu popravili svoj odnos, ali su odigrali još četiri meča nakon tog sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 16:35