24-GODIŠNJA ZVIJEZDA

SKANDALOZNO PONAŠANJE JOJ DONOSI SLAVU, LJUBAV I NOVAC Miley Cyrus zna što želi, a s ocem ne razgovara jer je ružno govorio o njoj u javnosti

Miley Cyrus, koju trenutno gledamo u seriji ‘Dva i pol muškarca’, platila je danak zbog velike ambicije roditelja i odrastanja pred kamerama, no usprkos tome ima milijune obožavatelja koji slijede svaki njezin korak.
Miley 2015. na dodjeli MTV nagrada
 Danny Moloshok / REUTERS

Njezin otac je Billy Ray Cyrus, glumac i country pjevač, a majka konobarica Leticia Tish Finley. Kada su se upoznali, Tish je već imala dvoje djece iz prvog braka, sina Tracea i kćer Brandi, a Cyrus sina Christopera, također iz propalog braka. Nakon što su se vjenčali, s djecom su se preselili na farmu u blizini Nashvillea, a 1992. Tish je na svijet donijela djevojčicu Destiny Hope Cyrus kojoj je krsna kuma bila country legenda Dolly Parton.

Od malih nogu gotovo svi su je, umjesto pravim imenom, zvali nadimkom Smiley koji se poslije skratio na Miley, a kad je imala tri godine, njezina je majka rodila i blizance, djevojčicu Noah i dječaka Braisona. Kao djevojčica je pjevala u crkvenom zboru, a u školi je bila predsjednica razreda, vođa navijačica i jedna od najpopularnijih djevojaka.

Obiteljski posao

Kao desetogodišnjakinja se počela zanimati za glumu pa ju je otac upisao u dramsku grupu. Ubrzo joj je sredio i prvu ulogu u TV seriji “Doc” u kojoj je i sam nastupao. Tada ju je zapazio Tim Burton koji joj je povjerio manju ulogu u filmu “Krupna riba”. Kao 12-godišnjakinja se prijavila na audiciju za Disneyjev serijal “Hannah Montana”, ali su je odbili uz obrazloženje da je premlada i preniska. Ipak, naslovnu ulogu je dobila dvije godine kasnije, a ubrzo je na tržište lansiran i soundtrack na kojem je Miley otpjevala osam pjesama te potom i album “Meet Miley Cyrus” koji je prodan u četverostrukoj platinastoj nakladi.

Presenters Miley Cyrus and her father Billy Ray Cyrus pose backstage at the 2006 American Music Awards on November 21, 2006 in Los Angeles.  REUTERS/Lucy Nicholson    (UNITED STATES) - RTR1JKXV
Lucy Nicholson / REUTERS
Miley Cyrus s ocem Billyjem Rayom 2006.

Uslijedila je filmska verzija “Hannah Montane”, a potom i album “Breakout”. U samo dvije godine franšiza “Hannah Montana” učinila ju je najbogatijom tinejdžericom na svijetu, a ulogu njezine menadžerice preuzela je majka. Sa 16 godina prohodala je s Nickom Jonasom, pjevačem grupe Jonas Brothers. Upoznali su se na zajedničkoj turneji, a prekinuli jer ga je ona navodno prevarila s njegovim bratom Joeom, ali je na kraju ispalo da je pravi razlog zapravo bila Selena Gomez kojoj se Miley osvetila tako što je na YouTubeu objavila video u kojem joj se izruguje.

Combination picture shows a variety of outfits worn by show host Miley Cyrus at the 2015 MTV Video Music Awards in Los Angeles, California August 30, 2015.  REUTERS/Mario Anzuoni/Danny Moloshok       TPX IMAGES OF THE DAY      - RTX1QCA9
Danny Moloshok / REUTERS
Svi outfiti Miley Cyrus, voditeljice dodjele MTV nagrada 2015.

Nakon što je za naslovnicu Vanity Faira golišava pozirala Annie Leibovitz, maloljetna Miley našla se na udaru kritika, a još je veći skandal izbio kad su hakirali njezin mobitel i objavili i njezine privatne polugole fotografije. Hugh Hefner joj je ponudio da se razodjene za Playboy, a tvrtka koja proizvodi kondome da postane njihovo zaštitno lice. Skandali su se nizali jedan za drugim, a vrhunac se dogodio nakon što je plesala u krilu 28 godina starijem producentu Adamu Shankmanu. Otac je u to vrijeme dao intervju za GQ nakon kojega je Miley prestala razgovarati s njim jer je o njoj ružno govorio u javnosti.

Muškarci, muškarci

U to se vrijeme sve češće pisalo i o njezinim problemima s alkoholom, ali i s muškarcima. Spominjali su se glumci Tom Sturridge, Gregg Sulkin, Lucas Cruikshank, Dylan Sprouse, Carter Jenkins, Mitchel Musso i Tyler Posey, zatim basist Jared Followill, maneken za donje rublje Justin Gaston, plesači Paul Becker i Adam Sevani, pjevači Justin Bieber, Lyaz i petnaest godina stariji John Mayer, prije nego što se na neko vrijeme smirila s Liamom Hemsworthom.

U.S. singer Miley Cyrus performs at the O2 Arena in central London May 6, 2014. REUTERS/Olivia Harris (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT) - RTR3O23E
Olivia Harris / REUTERS
Nastup Miley Cyrus u O2 Areni 2014.

Vezu s dvije godine starijim australskim glumcem nakratko su narušile njezine avanture s glumcem Avanom Jogijem i bivšim asistentom Cheyneom Thomasom. Nakon toga se Miley ošišala i istetovirala, a na nastupu u emisiji “Britain’s Got Talent” simulirala lezbijski poljubac s jednom od pratećih plesačica, nakon čega su ipak prekinuli. Ona je nakratko bila u vezi s Joshom Bowmanom, partnerom iz filma “Klinka špijunka”, a zatim se ipak pomirila s Liamom. Međutim, opet je nastavila s provokacijama pozirajući u toplessu za naslovnicu Maxima i izazvavši veliki skandal na dodjeli MTV-jevih glazbenih nagrada zahvaljujući nastupu s Robinom Thickeom koji je bio više nego vulgaran. Javnost je bila podijeljena - jedni su je osuđivali, a drugi žalili. Thickeov brak uskoro se raspao i upravo je ona navedena kao glavni razlog.

Gola sa svinjom

Hemsworth joj je nakon toga rekao da je među njima ovaj put definitivno gotovo, a ona je nastavila šokirati. Na naslovnici Paper Magazinea pozirala je gola sa svojom svinjom Pig Pigom, spot za pjesmu “Wrecking Ball” proglašen je vrlo kontroverznim, a na turneji u povodu promocije albuma “Bangerz” simulirala je oralni seks na lutki s likom Billa Clintona. Ponovno je počela mijenjati muškarce, a na listi njezinih ljubavnika našli su se njezin producent Mike Williams, gitarist Benji Madden, glumac Kellan Lutz, Jared Leto i Patrick Schwarzenegger, ali i ženska imena kao što su Stella Maxwell i Cara Delevingne. Na kraju se ipak smirila, ponovno pomirila s Liamom i najavila veliku svadbu u Australiji, a svi željno iščekuju njezin novi potez.

Singer Miley Cyrus (R) and actor Liam Hemsworth arrive at the 20th annual Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party in West Hollywood, California February 26, 2012. REUTERS/Gus Ruelas (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) (OSCARS-PARTIES) - RTR2YJ7I
Gus Ruelas / REUTERS
Miley Cyrus i Liam Hemsworth 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:22