DANNY ELFMAN

Skladatelj nominiran za Oscara drugi put optužen za seksualno zlostavljanje: ‘Masturbirao je nad njom dok je spavala‘

Glasnogovornik Dannyja Elfmana kaže da su optužbe ‘neutemeljene i apsurdne‘ i da će skladatelj ‘energično braniti te tvrdnje na sudu‘

Danny Elfman

 Xavier Collin/image Press Agency/The Mega Agency/Profimedia/Xavier Collin/image Press Agency/the Mega Agency/profimedia

Druga je žena podnijela tužbu protiv nagrađivanog skladatelja Dannyja Elfmana, optužujući ga da je iskoristio svoju moć u industriji kako bi se u brojnim prilikama skinuo gol pred njom i masturbirao dok je ona ležala i spavala pokraj njega.

Tužba, podnesena u srijedu Višem sudu u Los Angelesu, dolazi tri mjeseca nakon što je otkriveno da je Elfman ranije u drugoj tužbi bio optužen za slično ponašanje i da je pristao platiti 830.000 dolara odštete prema pravnoj nagodbi, prenosi The Guardian.

Elfman je oštro odbacio optužbe u tom slučaju, koje je iznijela pijanistica Nomi Abadi, a koja je tvrdila da je Elfman kasnio s plaćanjem nagodbe.

"Optužbe protiv gospodina Elfmana o nedoličnom ponašanju su neutemeljene i apsurdne. Njegov pravni tim procjenjuje sve opcije i on će te tvrdnje snažno braniti na sudu", rekao je njegov glasnogovornik za Hollywood Reporter.

Nova tužiteljica, koja se u sudskim dokumentima spominje kao Jane Doe XX, bila je 21-godišnja studentica njujorške filmske akademije s interesom za glazbu kada je 1997. upoznala 47-godišnjeg Elfmana. Prema tužbi, Elfman je iskoristio svoj status u industriji kako bi je "natjerao" da prihvati ponašanje koje joj je stvaralo veliku nelagodu.

image

Danny Elfman

Robyn Beck/Afp/Profimedia/Robyn Beck/afp/profimedia

Prvo, tvrdila je, on bi počeo skidati svu svoju odjeću u njezinoj prisutnosti te je tražio od nje da se i ona skine gola - zahtjev na koji je pristala jer ga je doživljavala kao vrijednog mentora i "uvijek je osjećala neravnotežu moći i pritiska da djeluje na određeni način… kao uvjet njihova daljnjeg odnosa”.

S vremenom je, prema tužbi, stekao naviku spavati u istom krevetu s njom, a naposljetku joj je rekao da će masturbirati dok ona spava. Upravo je to otkriće dovelo do kraja njihovog prijateljstva. "Kada je otkrio da je masturbirao nad njom, to je bilo bez njezina pristanka ili znanja", navodi se u tužbi.

Elfman, koji sada ima 70 godina, postao je poznat po jezivoj, razigranoj glazbi za filmove kao što su ‘The Nightmare Before Christmas‘, ‘Beetlejuice‘, ‘Edward Scissorhands‘ i ‘Batman‘. Nominiran je za četiri Oscara i 14 Grammyja, a također je i dugogodišnji suradnik redatelja Tima Burtona.

Skladatelju će uskoro biti odana počast na koncertu povodom 30. obljetnice ‘The Nightmare Before Christmas‘, koji će se održati u Hollywood Bowlu, jednom od najboljih mjesta za glazbu uživo u Los Angelesu, tri noći prije Noći vještica.

Abadi je iznijela slične optužbe protiv Elfmana, prema policijskom izvješću iz 2017. koje je otkrio časopis Rolling Stone, uključujući optužbu da se skidao gol i masturbirao pred njom. Njezina tužba iz 2018. ostala je daleko od očiju javnosti pet godina zbog klauzule o povjerljivosti u njihovoj nagodbi, ali optužbe koje je sadržavala procurile su u javnost kad ga je ljetos tužila za kršenje ugovora, navodeći da je propustio dva zakazana plaćanja nagodbe u ukupnom iznosu od 85.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:48