ZLATNI GLOBUS

Slavi se njegov doprinos svijetu zabave: Eddieju Murphyju dodijelit će nagradu za životno djelo

Prethodni dobitnici nagrade DeMille bili su Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks, Jane Fonda i Robert De Niro

Eddie Murphy

 Angela Weiss/AFP

Komičar Eddie Murphy dobit će nagradu za životno djelo sljedećeg mjeseca na Zlatnim globusima, ceremoniji na kojoj će udruženje koje dodjeljuje te nagrade pokušati vratiti svoj ugled u Hollywoodu nakon niza skandala.

Holivudsko udruženje stranih novinara, grupa koja glasa o dobitnicima Globusa, objavila je da će Murphy dobiti nagradu Cecil B. DeMille kako bi se proslavio njegov doprinos svijetu zabave.

Murphy (61) bio je član glumačke postave u televizijskom showu "Saturday Night Live" i glumio je u filmovima kao što su "Beverly Hills Cop", "The Nutty Professor", "48 Hours" i "Dreamgirls".

Prethodni dobitnici nagrade DeMille bili su Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks, Jane Fonda i Robert De Niro.

Nagradom za Murphyja dodano je veliko ime na televizijskom prijenosu dodjele Zlatnih globusa 10. siječnja.

Ceremonija je poznata kao događaj pun zvijezda i alkohola kojim započinje sezona dodjele nagrada u Hollywoodu, ali nije jasno koje će nominirane zvijezde prisustvovati toj ceremoniji.

Istraživanje Los Angeles Timesa 2021. preispitalo je rad udruženja stranih novinara i otkrilo da organizacija nema crnce među članovima, što je ukaljalo ugled udruženja koje je imalo i druge etički upitne običaje.

Televizijska kuća NBC, koja je godinama prenosila dodjele nagrada, odustala je od televizijskog prijenosa 2022., ali je Comcast pristao ponovno emitirati Globuse 2023. nakon što je udruženje novinara provelo reforme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:11