‘POKUŠAO JE...‘

Slavna glumica otkrila kako je raskrinkala zloglasnog seksualnog predatora: ‘Ne zaje*** se sa mnom!‘

Ispričala je za Variety kako su ona i Madonna trebale glumiti u ekranizaciji filma ‘Chicago‘ koji je producirao Weinstein

Goldie Hawn

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Ne prestaju se nizati optužbe na račun seksualnog predatora Harveyja Weinsteina... Sada je progovorila i 77-godišnja holivudska glumica Goldie Hawn, koja kritizira producenta koji je završio iza rešetaka, izjavivši da ju je prevario oko jedne filmske uloge u kasnim 80-ima.

Ispričala je za Variety kako su ona i Madonna trebale glumiti u ekranizaciji filma ‘Chicago‘ koji je producirao Weinstein, prije nego što je iznenada promijenio odluku o projektu.

"Harvey je zapravo potkopao mene i Madonnu", izjavila je Hawn, prenosi NY Post. Ona je bila odabrana za ulogu Velme Kelly, a Madonni je dodijeljena Roxie Hart. U to je vrijeme Hawn bila u svojim ranim 40-ima.

Međutim, prije nego što je krenula produkcija, Weinstein je iznenada naručio novi scenarij u kojem je Velma imala 23 godine, što je dovelo do toga da je Hawn izbačena kao kandidatkinja za ulogu. Glumačka zvijezda prisjetila se kako se nakon toga suočila s Weinsteinom.

"Rekla sam mu - ‘ne zaje*avaj se sa mnom. Jer znam što radiš. Dogovorili smo se‘", ispričala je za Variety.

Iako Weinstein nikada nije dao ulogu Hawn, isplatio joj je plaću jer je potpisala ugovor u kojem je pisalo da glumi u projektu.

"Morate se suprotstaviti nasilniku. A ponekad i pobijedite", izjavila je glumica i dodala: "Nakon što se to dogodilo, rekla sam mu - znaš li koji je najbolji dio toga što me moraš platiti? Nije to novac. Vratio si mi vjeru u dostojanstvo i etiku.‘ Nisam ni znala...", prisjetila se.

Na kraju je Weinstein 2002. konačno završio s produkcijom ‘Chicaga‘, a Catherine Zeta-Jones glumila je Velmu. Za tu je ulogu osvojila i Oscara za najbolju sporednu glumicu.

image

Catherine Zeta-Jones u ‘Chicagu‘

/Photo12 Via Afp

Weinstein je nekoć bio najmoćniji producent u Hollywoodu, a bio je poznat kao osoba koja vam može stvoriti ili uništiti karijeru. No, 2017. njegova se karijera, kao i život, strmoglavila nakon što je više žena izjavilo da ih je filmski mogul silovao i seksualno napastovao. Trenutno služi kaznu od 23 godine zatvora u New Yorku zbog počinjenih zločina.

Prošlog ga je mjeseca sud u Los Angelesu osudio na dodatnih 16 godina iza rešetaka nakon što je u tom gradu osuđen po tri optužbe za silovanje i seksualni napad. Weinstein je čuo ove najnovije optužbe koje mu je poručila Hawn te je dao izjavu iz zatvora.

"Glumačke uloge uvijek se biraju na temelju onoga što je bilo najbolje za projekt, kako umjetnički, tako i financijski", izjavio je za Variety te ustvrdio da je povezanost Hawn s tom ulogom bilo ‘pozitivno‘ iskustvo.

"Imali smo osjećaj da smo napravili najbolje moguće za ‘Chicago‘ i ponosan sam na to. Ushićen sam što je Goldieno iskustvo bilo pozitivno te da ima hrabrosti to reći u ovoj sredini. Jednostavno bih joj rekao - hvala", izjavio je osramoćeni producent.

Hawn se pak ne uzrujava previše zbog Weinsteinove sudbine, već zaključuje: "Konačno živi onako kako mu je karma predodredila."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:11