UMA THURMAN

Slavna glumica otkrila ‘najmračniju tajnu‘ iz mladosti: ‘Ta odluka omogućila mi je ovo što imam danas‘

Uputila je i svoju zabrinutost za žene i djecu iz Teksasa zbog zakona koji zabranjuje pobačaj
Uma Thurman
 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Slavna glumica Uma Thurman otkrila je da je imala pobačaj kad je bila tinejdžerica te je to nazvala svojom "najmračnijom tajnom". Ovu je vijest objavila nakon što je američki Vrhovni sud odbio blokirati zabranu pobačaja nakon šestog tjedna trudnoće u Teksasu, čime je zadan udarac pravima na pobačaj i čime se ostavlja na snazi teksaški zakon koji zabranjuje većinu pobačaja.

"Ovaj zakon još je jedno diskriminirajuće oruđe protiv onih koji su ekonomski ugroženi, a često i protiv njihovih partnera. Žene i djeca iz bogatih obitelji zadržavaju sva prava izbora i pritom se suočavaju s tek malim rizikom. Tužna sam što se zakon suprotstavlja građanima, stvarajući nove probleme ženama koje su u nepovoljnom položaju i koji im uskraćuje izbor da nemaju djecu o kojoj nisu sposobne brinuti se, ili pak gasi njihove nade u buduću obitelj koju bi mogle odabrati", rekla je glumica.

Napomenula je i da joj je njezina odluka iz mladosti, koju je donijela jer se nije osjećala sposobnom osigurati stabilan dom djetetu, omogućila da ima djecu kada je bila spremna na to i kada je bila sposobna to učiniti kako treba.

"To je do sada bila moja najmračnija tajna", priznala je i dodala: "Imam 51 godinu i dijelim to s vama iz kuće u kojoj sam odgojila svoje troje djece, koji su moj ponos i veselje."

"Svima vama - ženama i djevojkama iz Teksasa, koje se plašite da vas predatorski lovci na glave proganjati i traumatizirati; svim ženama ogorčenima što je prava na naša tijela preuzela država; i svima vama koje ste postale ranjive i podvrgnute sramoti jer imate maternicu - kažem: vidim vas. Imajte hrabrosti. Vi ste lijepe. Podsjećate me na moje kćeri", zaključila je Uma Thurman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:25