TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Slavna glumica otvoreno o borbi s PTSP-em: ‘Mislila sam da ću umrijeti ako ne zatražim pomoć‘

Progovorila je o ekstremnoj anksioznosti i PTSP-u s kojima se suočila nakon što joj je provaljeno u kuću

Sandra Bullock

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Holivudska glumica Sandra Bullock progovorila je o 'ekstremnoj anksioznosti' i PTSP-u od kojih je patila nakon što se morala skrivati u ormaru tijekom pljačke njezina doma koja se dogodila 2014. godine. Priznala je da je stvar postala 'toliko ozbiljna da je mislila da će umrijeti ako ne zatraži pomoć'.

57-godišnja glumica gostovala je u najnovijoj epizodi "Red Table Talka", koju vode Jada Pinkett Smith, Willow Smith i Adrienne Banfield-Norris, te je ispričala sve o svom užasnom iskustvu i njegovim posljedicama na glumičino zdravlje.

Bullock je objasnila da je do provale došlo nakon niza stresnih događaja, a upravo je stres uzeo svoj danak pa bi glumica samo odjednom počela jecati. Nakon toga je shvatila da treba potražiti stručnu pomoć te je iz tog razloga isprobala psihoterapijsku metodu Desenzibilizacija i reprocesiranje pokretima očiju (EMDR) koja ponekad može riješiti dugotrajne i teške probleme u nekoliko terapijskih sastanaka.

"U moju je kuću provaljeno dok sam bila u njoj. Skrivala sam se u ormaru i govorila sama sebi - ovo neće dobro završiti. U ormaru sam, to mi neće pomoći", rekla je glumica.

Prema sudskim dokumentima, Bullock se uplašila oko 1 sat ujutro 8. lipnja 2014. godine nakon što je čula glasno lupanje u vlastitu domu. Kad je ustala da zaključa vrata svoje spavaće sobe, glumica je vidjela Joshuu Corbetta kako stoji na hodniku odjeven u tamnu odjeću.

Tada to nije znala, ali Joshua Corbett je danima vrebao ispred njezinih vrata, zapisujući sve o svojoj opsesiji Oskarovkom u bilježnicu. Preskočio je njezinu ogradu i zvonio na vratima 10 do 15 minuta prije nego što je ušao u njezin dom kroz vrata jedne prostorije.

Bullock je uspjela zalupiti vrata i zaključati ih prije nego što je prijavila uljeza policiji. Kada je policija stigla, Corbett je počeo vrištati: "Sandy, oprosti. Molim te, nemoj podići tužbu."

image

Sandra Bullock

Alberto E. Rodriguezz/Getty Images/AFP

Glumica je u intervjuu otkrila da joj je bilo drago što njezin posvojeni sin Louis te noći nije bio kod kuće. "Bila je to jedna od tih noći kada Louis nije bio sa mnom. Te je večeri naša dadilja rekla da će ga odvesti u svoj stan koji se nalazio niz ulicu jer mene nije bilo doma do kasno", prisjetila se glumica.

Priznala je i da od toga dana nije nikad više bila sama kod kuće. Upravo je taj incident uzeo danak na slavnoj glumici.

"Gledala sam svoje tijelo, slomilo se. Nije dobro reagiralo na ono što se događalo", priznala je. "Louis je imao epileptički grand mal napadaj. Imao je visoku temperaturu, mislila sam da je umro", dodala je.

"Dva dana kasnije otišla sam na dodjelu Oscara, a dan kasnije me ugrizao otrovni pauk. Kosa mi je počela opadati. Imam posvuda prazna mjesta od alopecije (gubitak kose, op.a.). Pomislila sam - koji vrag se događa?! Nakon što se dogodila ta provala, morala sam samoj sebi reći - ako se ne izvučem iz ovoga, umrijet ću", ispričala je potresena glumica.

Rekla je i da je znala sjediti u svome domu u New Orleansu i čitati 'Architectural Digest', a tijekom okretanja svake stranice nesvjesno bi ispustila težak uzdah. "Imala sam tjeskobu jer sjedim na mjestu na kojem želim biti, radim točno ono što sam htjela raditi, a svejedno osjećam ekstremnu anksioznost. Nakon toga sam otišla na terapiju, te su stvari morale prestati", rekla je glumica i dodala: "Nisam shvaćala što je PTSP. Pogledala bih lijevo, a ne desno iz svog automobila i počela bih jecati. Pomislila sam u sebi, ja sam samohrani roditelj i ovo dijete neće upijati ništa osim straha, traume i srama od mene, u najvažnijem trenutku svog života. Nisam željela prebaciti taj svoj teret na moje prekrasno dijete. Tražila sam savjet i tražit ću ga ponovno i naučila sam tražiti pomoć. Doduše, nisam dobra u traženju pomoći jer nisam bila tako odgojena."

Sandra Bullock priznala je da su njezina djeca, 11-godišnji Louis i 8-godišnja Laila, razlog zašto je danas puno bolje. Corbett, koji je provalio u njezin dom, uhićen je i osuđen.

image

Sandra Bullock i kći Laila

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Kada je uhićen, policija ga je pronašla s pismom dugačkim dvije stranice, u kojem je iskazivao svoju ljubav prema Bullock, a koje je očito napisao dan ranije, 20 sati prije uhićenja. Iz pisma se jasno da iščitati da je Corbett promatrao glumicu, komentirajući njezine odlaske i dolaske. "Mogla si me imati danas, ali si izabrala druge ljude umjesto mene. Bit ću u blizini, kao što znaš. Uvijek i zauvijek, ljubavi, tvoj suprug", pisalo je u pismu.

Godine 2017. pušten je iz ustanove za mentalno zdravlje u kojoj je boravio, a dobio je trajnu zabranu prilaska slavnoj glumici. U svibnju 2018. godine ubio se nakon petosatnog sukoba s policijom. "Sustav ga je iznevjerio", zaključila je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:34