PRONAŠLA RJEŠENJE

Slavna glumica otvoreno progovorila o životnim promjenama: ‘Bio mi je šok jer te nitko na to ne pripremi‘

Glumica je otkrila da je prvi simptom promjene bio nepodnošljiv svrbež kože

Naomi Watts

 T.jackson/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/T.jackson/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Glumica Naomi Watts progovorila je o razlozima koji su je potaknuli da stvori svoju kozmetičku liniju i menopauzi. Atraktivna plavuša (53) bila je prezenterica i govornica na dodjeli Fragrance Foundation Awards, takozvanog "mirisnog Oscara".

Za Page Six izjavila je da ju je menopauza poprilično iznenadila, posebice zato što je u razdoblje promjene ušla dok je još bila u tridesetima.

image

Naomi Watts na dodjeli Fragrance Foundation Awards

Bennett Raglin/Getty Images/Profimedia/Bennett Raglin/Getty Images/Profimedia

- Bio je to šok jer te nitko na to ne pripremi da bi se to moglo dogoditi. Bila sam svjesna da je moja majka rano ušla u menopauzu, no nisam znala što to znači. Nisam znala ni da perimenopauza, prijelazno razdoblje, može potrajati i osam godina - rekla je glumica čiju su ulogu u njezinom najnovijem filmu, trileru "Beskrajna oluja", kritičari jako nahvalili. Film, inače uglavnom snimljen u Sloveniji, na Kamniku, temeljen je na stvarnim događajima na planini zahvaćenoj strašnim nevremenom, dobio je miješane kritike, no za Watts se svi slažu da je bila sjajna.

image

Scena iz filma Beskrajna oluja

Screenshot/Screenshot

Glumica je objasnila da je prvi znak promjene u njezinu tijelu bio svrbež.

- Koža me jako svrbjela, a ne moram naglašavati koliko mi je bitna s obzirom na to da se moj posao odvija pred kamerama. Bilo je i drugih simptoma, no svrbež je tražio hitno djelovanje - rekla je i dodala kako je prošlo vrijeme kada su žene šutjele o menopauzi i osjećale sram zbog promjena koje se događaju i problema koje imaju - To nije bolest!

Zato je odlučila učiniti nešto po tom pitanju i osmislila svoj brend kozmetike za njegu ženske kože s "namjerom da podrži žene u ovoj životnoj fazi" i poradi na skidanju stigme s menopauze. U suradnji s jednom američkom kompanijom pokrenula je brend Onda.

image

Naomi Watts

John Nacion/Starmax/Profimedia/John Nacion/Starmax/Profimedia

Watts također želi da se o ovim temama više govori ali i da žene shvate da postmenopauza ima i svoje prednosti.

- To je oslobađajuće vrijeme. Možete donositi odluke koje su autentične i samo vaše. - zaključila je Watts.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:42