VELIKA PROMJENA

SLAVNA GLUMICA PROGOVORILA O NAJTEŽEM ŽIVOTNOM RAZDOBLJU 'Dali su mi 5 posto šanse za preživljavanje. Morala sam ponovno učiti pisati, govoriti...'

Sharon Stone 2015.
 Mario Anzuoni / REUTERS

Glumica Sharon Stone, koja će ove godine u ožujku proslaviti okrugli 60. rođendan, otkrila je da je 2001. doživjela moždani udar. Imala je 43 godine i nakon što je hospitalizirana, morala je ponovno naučiti hodati, govoriti i pisati. Kaže da joj je to iskustvo zauvijek promijenilo život.

U intervjuu za Radio Times priznala je da ju je posebno dirnuo dokumentarac ‘My Beautiful Broken Brain’ zbog osobnog iskustva.

Rekla je da joj je emotivni dokumentarni film o ženi koja je imala krvarenje u mozgu, jedna od najboljih stvari koje je pogledala na televiziji. Posebno je se dojmilo što je priča bila toliko nalik njenoj.

Govoreći o tome što je proživjela, objasnila je: ‘Još 2001. godine imala sam moždani udar i devet dana krvarenje u mozgu koje mi je u potpunosti promijenilo život. Dali su mi samo pet posto šanse preživljavanja.’

Holivudska zvijezda također je priznala da je izgubila gotovo sve funkcije na lijevoj strani tijela, što znači da su joj bile potrebne godine da ponovno nauči neke osnovne stvari poput čitanja, pisanja i govora, prenosi Daily Mail.

‘Kad sam se vratila kući iz bolnice, jedva sam hodala. Kuk mi je bio posve nestabilan. Nisam vidjela na lijevo oko i nisam čula na lijevo uho. Gotovo tri godine nisam znala napisati vlastito ime. Jednostavno nisam mogla natjerati ruku da posluša što joj mozak govori pa sam ponovno učila čitati i pisati. Ponovno sam učila i govoriti. Trebale su mi godine da se ponovno oslonim na lijevu nogu, no vratila sam se na staro’, dodala je.

Smatra da je televizija uvelike pridonijela njezinom oporavku jer je prihvaćala kratke, epizodne uloge u kriminalističkim serijama koje su joj pomogle da ponovno postane glumica:

‘Počela sam s gostovanjem na seriji ‘Zakon i red’ što je bilo prilično skromno i neobično. Izgubila sam svoje fotografsko pamćenje pa nisam znala kako zapamtiti tekst, ali sad sam već skroz svoja.’

Sharon, koja se na male ekrane vratila u HBO-voj seriji ‘Mosaic’ objasnila je kako je sad ‘opsjednuta’ televizijom, posebno emisijama koje promoviraju različitost kultura: ‘Jako je uzbudljivo vidjeti kako žive ljudi u svakoj zemlji na svijetu. Osim toga, sad možemo sve gledati gdje god da se nalazimo, to je uzbudljivo.’

Seriju ‘Mosaic’ u kojoj glumi, opisala je kao ‘misteriozno ubojstvo koje možete gledati na svom mobitelu’. Serija je prvo emitirana preko aplikacije tako da korisnici mogu odabrati iz čijeg će kuta promatrati zaplet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:11