UHIĆENA ROSARIO DAWSON

Slavna glumica protestirala protiv korupcije u politici pa završila s lisicama na rukama

 Screenshot YouTube / Screenshot YouTube

Slavna američka glumica Rosario Dawson uhapšena je zajedno s još nekoliko desetaka ljudi koji su u petak demonstrirali na Capitol Hillu u Washingtonu.

Seksi glumica uhićena je uz ostale pristalice Bernieja Sandersa zbog okupljanja i remećenja javnog reda i mira. Kažnjena je sa 50 dolara novčane kazne, a potom puštena te, kako piše Guardian, neće morati na suđenje.

Prosvjed u petak je samo dio demonstracija koje traju tjedan dana u sklopu pokreta Democracy Spring koji se bori protiv korupcije u politici i za besplatne i slobodne izbore ‘u kojima svaki američki građanin ima jednako vrijedan glas’.

Dawson je na svom profilu na Instagramu podijelila dosta fotografija s prosvjeda, prenosi Mashable. Glumicu, kao i druge prosvjednike, policija je u nekoliko navrata upozoravala prije nego što im je stavila lisice na ruke.

‘Htjela sam ovime izraziti solidarnost s ljudima koji se zalažu za promjene i jednostavno privući pažnju na ovu temu jer mislim da je od velike važnosti’, rekla je glumica za Guardian. Istaknula je i da se policija s poštovanjem odnosila prema prosvjednicima.

Kazna od 50 dolara nije zaustavila Dawson pa je već u subotu bila na novim demonstracijama kao podrška Bernieju Sandersu u New Yorku.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr. Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:31