BROOKE SHIELDS

Slavna glumica šokirala priznanjem: ‘Nisam se opirala. Potpuno sam se ‘smrznula‘. Da, bila sam silovana‘

Neidentificirani muškarac pozvao ju je u svoju hotelsku sobu. On je na neko vrijeme nestao, a kad se vratio, bio je potpuno gol

Brooke Shields (arhivska fotografija)

 Wiese/face To Face/Face To Face/Profimedia/Wiese/face To Face/face To Face/profimedia

Holivudska glumica Brooke Shields u novom dokumentarcu “Pretty Baby” otkrila je kako je bila seksualno napadnuta ubrzo nakon što je diplomirala 1987. godine.

Nakon završetka studija na Princetonu, pokušala je vratiti se u Hollywood pa je tako jednom prilikom otišla na večeru s jednim čovjekom kako bi razgovarali o potencijalnim projektima.

Neidentificirani muškarac zatim ju je pozvao u svoju hotelsku sobu, tvrdi 57-godišnja glumica.

Kad su stigli do sobe, on je na neko vrijeme nestao, a kad se vratio, bio je potpuno gol. Brooke kaže kako se nije opirala zbog straha da će se ugušiti.

- Nisam se opirala. Nisam. Potpuno sam se ‘smrznula‘. Mislila sam da će jedno ‘ne‘ biti dovoljno, samo sam pomislila: ‘Ostani živa i bježi‘ - ispričala je zvijezda filma “Plava laguna”.

- Znala sam kako se ‘odvojiti‘ od svoga tijela jer sam to vježbala - dodala je glumica koja je zatim sišla dizalom do prizemlja, uzela taksi te plakala cijelim putem dok se vozila do stana svoje prijateljice.

image

Brooke Shields 1979.

Dino De Laurentiis Company/Collection Christophel Via Afp

Smatra kako dugo nije procesuirala da je bila silovana i samu sebe krivila je za to što joj se dogodilo.

- Rekao mi je: ‘Ne vjerujem drugima, ali vjerujem tebi‘. To je bilo tako otrcano i jadno. Tijekom večere pila sam vino, došla sam do hotelske sobe, bila sam puna povjerenja - prisjeća se Shields.

Mnogo godina kasnije, svom napadaču napisala je pismo u kojem ga je suočila s onime što je učinio, ali on je to ignorirao.

- Tad sam rekla: ‘Odbijam biti žrtva jer ovo je nešto što se događa bez obzira na to tko ste‘ - zaključila je.

image

Christopher Atkins i Brooke Shields u filmu ‘Plava laguna‘ iz 1980.

Columbia Pictures/Collection Christophel Via Afp

- Htjela sam sve to izbrisati iz svoga uma i tijela i samo nastaviti putem kojim sam išla. Sustav mi nikad nije pomogao tako da sam jednostavno morala ojačati sama - dodaje.

Shields, koja ima dvije kćeri sa suprugom, producentom Chrisom Henchyjem, dugo je govorila o tome kako je bila seksualizirana u Hollywoodu nakon što se pojavila gola u filmu “Pretty Baby” iz 1978., po kojem je i njezin novi dokumentarac dobio ime. Ono što je neobično jest to da je tad imala samo 11 godina.

U prošlogodišnjem intervjuu s Drew Barrymore, Brooke je priznala kako se osjećala “iskorišteno na mnogo načina” tijekom svoje dugogodišnje holivudske karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:01