‘sve se promijenilo‘

Slavni glumac nikad sretniji: ‘Život mi se drastično poboljšao nakon što sam priznao da sam gay‘

Zvijezda X-Mena priznao je da je homoseksualac u svojim 40-ima, no napominje kako je "danas svijet drugačiji"
Sir Ian McKellen
 Retna/avalon.red/Avalon/Profimedia

Sir Ian McKellen, glumac najpoznatiji po svojoj ulozi čarobnjaka Gandalfa, otkrio je nedavno gostujući u The Jonathan Ross Showu koliko mu se život promijenio nabolje otkad je javno istupio kao homoseksualac.

O svojoj seksualnoj orijentaciji, 81-godišnji glumac javno govori još od 1988., no njegovi su roditelji, nažalost, umrli prije nego im je imao priliku to reći. McKellen je u showu otkrio kako je njegova majka Margery preminula kad mu je bilo tek 12 godina, a bez oca je ostao sa 22.

Zvijezda X-Mena priznao je da je homoseksualac u svojim 40-ima, no napominje kako je "danas svijet drugačiji". U svojoj je mladosti riskirao da bude izgnan u slučaju da je javno priznao da je gej, pa je to morao skrivati od svih, uključujući i svojih roditelja, sve do njihove smrti.

No, pohvalio je zakone koji su sad u Velikoj Britaniji normalni, te dodao kako neprestano priča o tome da je gej, šaleći se s voditeljem kako "nadoknađuje propušteno vrijeme". Priznao je i kako je puno sretniji od trenuta kada otvoreno može biti ono što jest.

- Moj odnos s mojom obitelji, prijateljima, strancima, ali i moj rad su se poboljšali od kad se više nisam morao skrivati. Poanta je u tome da je moja gluma zapravo prerušavanje i onda kad sam mogao osjetiti da sam svoj, nakon što sam otkrio istinu, sve je postalo puno zanimljivije", ispričao je McKellan Jonathanu Rossu.

Glumac je govorio i o potencijalnom ugovoru za knjigu koji je odbio jer bi morao potrošiti previše vremena promovirajući je. Vrlo emocionalno je pojasnio i kako je jedan od razloga što se nije prepustio pisanju i taj što se htio udubiti u priču zašto su ga njegovi roditelji začeli taman uoči Drugog svjetskog rata. Upravo s tim podatkom htio je započeti knjigu, no bilo je "prekasno da ih upita".

"Krenu mi suze kad pomislim na njih kao mlade ljude i poželim da sam znao više o njima. To je bio još jedan razlog zašto sam odustao od ideje knjige", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:05