ZLATNA REZERVA

Slavni glumac o kolegi: ‘Svoju karijeru dugujem njemu. Nude mi uloge tek kad ih on odbije. I hvala mu!‘

Ja ne mogu raditi to što on radi. A ne bih niti želio takvu eksponiranost koju on ima, kaže Christian Bale o Leonardu DiCapriju

Christian Bale

 Valerie MACON/AFP

Britanski glumac Christian Bale (48) u intervjuu za časopis GQ ustvrdio je kako se svaka veća muška uloga u Hollywoodu prvo ponudi američkom kolegi Leonardu DiCapriju (47).

- Ako bilo tko drugi dobije neku ulogu, to je samo zato što ju je on prethodno odbio. Ja, ali i svi glumci mojih godina, svoje karijere dugujemo upravo njemu. Nije važno što vam tko govori, nije važno ni jesu li vam redatelji dobri prijatelji - svi ti ljudi s kojima sam više puta surađivao, svi su svaku od tih uloga prvo ponudili DiCapriju. Dakle, hvala ti, Leo! Vjerujte mi, on je valjda jedini čovjek koji doslovce može birati što će raditi. I to je dobro za njega, on je zbilja fenomenalan lik - rekao je junak filmova "Prestiž" i "Nestajanje".

DiCaprio je, baš kao i Bale, glumačku karijeru započeo još kao dijete. Leonardo je samo deset mjeseci mlađi od Christiana, a upravo je Leo bio prva opcija za ulogu u filmu "Američki Psiho" iz 2000., no ista je na kraju ipak zapala "rezervu" - Balea.

Sve u svemu, Britanac je u 90-ima izgubio pet filmskih uloga zbog američkog kolege, uključujući i onu u blockbusteru "Titanic".

Upitan je li takav razvoj situacije doživio osobno i je li to uzrokovalo ikakvo rivalstvo između dvojice glumaca, Christian je odgovorio: "Ne. Znate li koliko sam ja zapravo zahvalan za svaku prokletu ulogu? Mislim, ja ne mogu raditi to što on radi, on je naprosto veličanstven. A ne bih niti želio takvu eksponiranost koju on ima".

Među ostalim ulogama koje je Bale navodno izgubio od DiCaprija su "Život ovog dječaka" ("This Boy‘s Life", 1993.) i "Što muči Gilberta Grapea" ("What’s Eating Gilbert Grape", 1993.).

U drugom dijelu razgovora za GQ, Christian je napokon potvrdio kako je na setu kriminalističke komedije "Američki varalice" iz 2013. godine uistinu djelovao kao posrednik između glumice Amy Adams i redatelja Davida O. Russella. Tad je, naime, u javnost procurila e-pošta u kojoj se tvrdilo kako je David maltretirao Amy do te mjere da je i sam Bale morao intervenirati.

- Većinu vremena dok smo snimali taj film osjećala sam se potpuno ‘opustošeno‘ - izjavila je tad glumica.

A sad je Christian potvrdio šuškanja kako se osobno umiješao u konflikt između Amy i redatelja.

- Pokušavam biti posrednik, to je jednostavno u mojoj prirodi, uvijek se potrudim reći: ‘Hej, hajde, idemo sjesti i shvatiti što se događa. Mora postojati način da sve ovo uspije i da se problem riješi‘ - zaključio je glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:10