ERNIE HUDSON

Slavni glumac o kultnim ‘Istjerivačima duhova‘: ‘Ostavio je psihološke posljedice na mene‘

‘Svi su bili gostoljubivi i prihvatili me, ali, studio nije. Bilo je jako teško jer sam bio dio toga, a gurnut u stranu. Nisam bio niti na plakatima‘

Ernie Hudson

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Glumac Ernie Hudson otvorio je dušu o psihološkom učinku koji je film ‘Istjerivači duhova‘ imao na njega. U intervjuu s Garyjem Dell‘Abateom i Rahsaanom Rogersom iz SiriusXM-a u emisiji ‘The Howard Stern Wrap Up Show‘, Hudson je objasnio da iako je silno volio i cijenio Ivana Reitmana i ostale kolege ‘Istjerivače duhova‘, sa studijem je bila posve druga priča.

"Ja sam bio tip koji je doveden, i tako sam našao svoje mjesto usred svega toga, i svi su bili gostoljubivi i prihvatili me. Ali, studio nije, a isti stav studio je zadržao i kasnije. Tako da je bilo jako, jako teško jer sam bio dio toga, ali onda sam vrlo selektivno gurnut u stranu", prisjetio se glumac svog pridruživanja glumačkoj ekipi.

U radijskoj emisiji, Hudson je u prilog tvrdnji da ga studio nije podržavao istaknuo kako nije bio ni na filmskim plakatima kad su izašli.

"Dugo je to trajalo. Otišao sam na 30. godišnjicu izlaska filma i na svim plakatima su tri tipa. Sada znam da fanovi to vide drugačije, i jako sam im zahvalan jer su se obožavatelji u osnovi identificirali s Winstonom, posebno mladi, ne želim reći djeca koja pripadaju manjinama, ali puno djece", dodao je Hudson.

Glumac je također objasnio da se u trenutnim pregovorima za novi film ‘Istjerivači duhova‘ koji bi se trebao početi snimati u ožujku, želi osigurati da se na njega ne gleda kao na "dodatak".

"Ako to namjeravam učiniti, mora imati smisla. Kad sam počinjao s poslom, svi su mi govorili da je gotovo nemoguće uspjeti. Ali ako uđete u veliki film iz velikog studija i on izađe i bude hit i najgledaniji, to će vam promijeniti karijeru. Pa, ‘Istjerivači duhova‘ nisu učinili ništa od toga za mene. Radio sam poprilično non-stop, radio sam ‘Istjerivače duhova‘, i prošle su dvije i pol godine prije nego što sam dobio novi film", prisjetio se.

Nastavio je objašnjavati da se uloga Winstona u filmu promijenila od trenutka kada je dobio izvorni scenarij do trenutka kada su uistinu počeli snimati. Isprva je njegov lik predstavljen na samom početku sa svima ostalima, ali kad je produkcija krenula, Winston je već došao na pola puta.

"To nije bio lako. ‘Istjerivači duhova‘ bio je vjerojatno najteži film koji sam ikada napravio, samo iz psihološke perspektive. Sve te stvari... Definitivno se činilo namjerno. I još uvijek to ne pokušavam shvatiti osobno. Ako ste Afroamerikanac u ovoj zemlji, za sve loše što vam se dogodi, uvijek možete tvrditi da je to zato jer ste crnac. Ne želite živjeti na taj način. To je zadnje što želim učiniti…Nisam želio ništa loše za reći o bilo kome, ali bilo je teško. Trebalo mi je deset godina da to prevladam i uživam u filmu i jednostavno ga prigrlim. Bilo je teško pomiriti se s ‘Istjerivačima duhova‘", iskreno je zaključio Hudson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:48