TEŠKA BORBA

Slavni glumac otkrio da je već 14 godina pozitivan na HIV: ‘Svi to smatraju božjom kaznom‘

Medicinski napredak i sva tehnologija koja je danas dostupna pomogli su da u svom tijelu ima zanemarivu količinu virusa
Billy Porter
 A.m.p.a.s./Picturelux/Profimedia

Slavni američki gay glumac i pjevač, Billy Porter (51), otkrio je da je pozitivan na HIV. Ušao je u povijest osvojivši Emmy 2019. godine za ulogu Praya Tella, lika koji je pozitivan na HIV u seriji "Pose". Objasnio je da je Praya iz serije koristio kao poveznicu sa svojim slučajem i ta uloga bila je ono zbog čega je toliko bio privržen glavnom liku.

U intervjuu za Hollywood Reporter, ovaj američki glumac otkrio je da mu je HIV prvi put dijagnosticiran prije 14 godina. Tek sada je priznao da je 2007. godine prolazio kroz pravi pakao - osim što je otkrio da ima dijabetes tip II, bankrotirao je, te ga je snašao i ovaj smrtni virus.

- Tim životom živim već 14 godina. Dolazim iz mjesta gdje je biti HIV pozitivan božja kazna - priznao je Porter.

No, iako ovaj virus može imati izrazito teške posljedice, Billy kaže kako mu je medicinski napredak i sva tehnologija koja je danas dostupna pomogla da u svom tijelu ima zanemarivu količinu virusa.

image
John Marshall

- Preživio sam kako bi mogao ispričati priču. Zbog toga sam ovdje. Vrijeme je da odrastem i krenem dalje jer sramota koja me pratila postala je destruktivna. Ako se s tim problemom ne suočim, može uništiti sve što mu se nađe na putu - hrabro je rekao holivudski glumac.

Osim što je poznat po Emmyju za najbolju glavnu ulogu 2019. godine, Billy svake godine plijeni poglede na Oscarima.

Kontroverzan stil je ono po čemu ga svi prepoznaju - najviše prašine digao je 2019. godine na Oscarima kada se pojavio u crnoj krinolini. Često ga se može vidjeti našminkanog, odjevenog u šarene boje i u raznim ekstravagantnim kreacijama. Osvojivši Emmy, postao je prvi gay crnac koji je nominiran i nagrađen ovom prestižnom nagradom. Kontroverznog glumaca i pjevača, magazin Time smjestio je u top 100 najutjecajnijih ljudi 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:14