VELIKA TUGA

Slavni oplakuju kraljicu: ‘Bila je pozitivan simbol Britanije. Od prekrasne mlade dame do voljene bake nacije‘

Svjetske zvijezde nisu propustile priliku da se po posljednji put oproste od kraljice Elizabete II.

Poznate osobe oprostile se od kraljice Elizabete II.

 Profimedia/AFP

Brojne poznate osobe odale su počast britanskoj kraljici Elizabeti II., koja je preminula ‘mirno‘ u četvrtak u 97. godini.

Slavna glumica Helen Mirren (77), koja je tumačila britansku kraljicu na filmskome platnu i na kazališnim daskama, rekla je da je ‘ponosna što je elizabetanka‘ te je opisala pokojnu kraljicu kao ‘oličenje plemenitosti‘.

"Žalimo za ženom koja je, s krunom ili bez nje, bila oličenje plemenitosti", napisala je Mirren.

I bivši James Bond, glumac Daniel Craig, s kojim je kraljica Elizabeta II. snimila zabavni skeč povodom Olimpijskih igara 2012. godine, također se oprostio s najdugovječnijom vladaricom.

"Kraljica će nam jako nedostajati. Ja sam, kao i mnogi drugi, bio duboko ožalošćen današnjom viješću i moje misli su uz kraljevsku obitelj, one koje je voljela i uz sve one koji su voljeli nju. Ostavlja nam neusporedivo nasljeđe i jako će nam nedostajati", rekao je Craig.

Obiteljski prijatelj kraljevske obitelji, Sir Elton John, također se oprostio od vladarice. "Kraljica Elizabeta bila je veliki dio mog života od djetinjstva do danas i jako će mi nedostajati", napisao je na Twitteru.

Paris Hilton se oprostila od kraljice Elizabete II. na Twitteru nazvavši je ‘originalnom vladaricom‘ te je njezinu smrt nazvala ‘krajem jedne ere‘.

"Cijeli moj život Njezino Veličanstvo kraljica Elizabeta II. uvijek je bila tu. Sjećam se da sam u svom djetinjstvu na TV-u gledao najvažnije događaje s njezina vjenčanja. Sjećam je se kao prekrasne mlade dame pa do voljene bake nacije. Moje najdublje suosjećanje s kraljevskom obitelji", napisao je frontmen benda The Rolling Stones Mick Jagger na Twitteru.

"Žalim sa svojom zemljom zbog smrti naše najveće kraljice. Teška srca kažem da je poražavajuća pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete II", napisao je glazbenik Ozzy Osbourne.

Počast kraljici odala je i spisateljica J.K. Rowling.

"Nekima će izljev britanskog šoka i tuge u ovom trenutku biti neobičan ili čudan, ali milijuni su osjećali naklonost i poštovanje prema ženi koja je 70 godina bez prigovora obavljala svoju ustavnu dužnost. Većina Britanaca nikada nije upoznala drugog monarha, tako da je ona nit koja se provlačila kroz sve naše živote. Obavljala je svoju dužnost prema zemlji sve do svojih smrtnih sati i postala je trajan, pozitivan simbol Britanije u cijelome svijetu. Zaslužila je svoj odmor", napisala je.

"Danas je vrlo tužan dan, ne samo za našu zemlju nego i za cijeli svijet. Duboko sam ožalošćena zbog smrti našeg voljenog monarha, Njezinog Veličanstva kraljice. Bit će zapamćena po svojoj postojanoj odanosti i služenju, a moje su misli s kraljevskom obitelji u ovo nevjerojatno tužno vrijeme", napisala je Victoria Beckham, a od kraljice se oprostio i njezin suprug David Beckham.

"Uistinu sam tužan zbog smrti Njezinog Veličanstva, kraljice. Kakav smo izljev ljubavi i poštovanja vidjeli povodom platinastog jubileja kojim smo slavili njezin život u službi narodu. Koliko se danas svi osjećamo slomljeno dovoljno pokazuje što je ona značila ljudima u ovoj zemlji, ali i širom svijeta. Koliko nas je inspirirala svojim vodstvom. Kako nas je tješila kad su vremena bila teška. Sve do svojih posljednjih dana služila je svojoj zemlji dostojanstveno i milostivo. Ove bi godine znala koliko je voljena. Moje misli i molitve su s našom kraljevskom obitelji", napisao je Beckham na Instagramu.

"Tužna sam zbog smrti kraljice Elizabete II. Imala sam čast upoznati je. Bila sam u dugom redu ljudi koji su čekali da se upoznaju s njom, ali sam došla do nje, postavljala mi je relevantna pitanja i činilo se da je iskreno zainteresirana za razgovor sa mnom. Ponosan sam što je bila bik u horoskopu i sretna što je imala sjajan smisao za humor", napisala je pjevačica Cher na Twitteru.

Slavna glumica Jennifer Garner na Instagramu je također odala počast kraljici, nazvavši je "elegantnom, nevjerojatnom ženom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:12