ČUDNO PRIJATELJSTVO

Slavni reper: ‘Družio sam se s Escobarom, sjajan tip. Znate, u to vrijeme nije bilo Googlea...‘

‘Iako ovo zvuči smiješno, Pablo je privatno bio sjajna osoba‘, tvrdi 56-godišnji reper

Pablo Escobar i Vanilla Ice

 Profimedia/

Vanilla Ice je otkrio da se družio s Pablom Escobarom "puno puta", a istaknuo je da su se povezali zbog ljubavi prema brodovima i automobilima.

image

Vanilla Ice

Kpa Publicity/United Archives/Profimedia/Kpa Publicity/united Archives/profimedia

U razgovoru za VladTV, rap zvijezda devedesetih, koja je sada uspješan investitor u nekretnine i programer, rekla je da su sklopili pravo prijateljstvo.

- Iako ovo zvuči smiješno, Pablo je privatno bio sjajna osoba - prisjetio se.

- Prije svega, nije bilo Googlea da pretražim njegovo ime i prezime, a kao drugo: nije u redu da hodate naokolo i ispitujete ljude što rade - prepričao je Vanilla Ice.

image

Pablo Escobar

Zuma Archive/Zuma Press/Profimedia/Zuma Archive/zuma Press/profimedia

Ice, pravog imena Robert Van Winkle, otkrio je da su kolumbijski narkobos i ‘Kokainski kauboji‘ dolazili u njegovu kuću na Star Islandu, vjerojatno na vrhuncu njegove slave. Rekao je da bi stalno sletjeli helikopterima, gdje je posebno za njih držao hranu u hladnjacima i govorio svojim služavkama da čiste za njima.

- Vozili bi me helikopterima na te sjajne događaje poput utrka čamaca i gledali bismo kakve sve super stvari rade - rekao je Vanilla Ice koji tvrdi da su se i on i Pablo okušali u utrkama čamaca, a pošto su bili stalno na brodovima, oko njih je "skakutala hrpa djevojaka u bikinijima".

image

Vanilla Ice

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Navodno, 56-godišnji Ice se jednom hvalio kako je njegov pojačani Porsche brži od Escobarova cijenjenog Ferrarija Testarossa, pa su ubrzo nakon toga poredali automobile jedan do drugoga kako bi riješili problem, prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, Ice je između 2010. i 2019. bio domaćin televizijske reality emisije ‘The Vanilla Ice Project‘ u kojoj je renovirao nekretnine. Što se tiče glazbene karijere, Robert Van Winkle napisao je "Ice, Ice Baby" kada je imao samo 16 godina, koristeći uzorak pjesme "Under Pressure" Queena i Davida Bowieja.

image

Vanilla Ice, 2008.

Jr Davis/Newscom/Profimedia/Jr Davis/newscom/profimedia

Pjesma je postala ogroman hit, a njegovo se bogatstvo mjerilo u milijunima čak i prije nego što je navršio 21 godinu. Također, prodao je više od 40 milijuna primjeraka albuma "To The Extreme" iz 1990., a ostao je na vrhu Billboardove ljestvice u Americi punih 16 tjedana.

S druge strane, Escobar je ušao u posao s kokainom ranih sedamdesetih, surađujući s drugim kriminalcima kako bi formirali kartel Medellin. Do sredine osamdesetih, Pablo Escobar imao je procijenjenu neto vrijednost od 30 milijardi dolara, a o uspjehu govori činjenica da je Escobar kupio avion isključivo u svrhu prijevoza svog novca.

image

Pablo Escobar, 1991.

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Kampanje koje su vodili Escobarovi pristaše rezultirale su ubojstvima tisuća ljudi i polako počele okretati javnost protiv njega, sve dok specijalne postrojbe SAD-a nisu počele surađivati s kolumbijskom policijom kako bi srušili njegovo carstvo. Kolumbijska policija konačno je uhvatila Escobara 2. prosinca 1993., u jednoj četvrti u Medellinu gdje je živjela srednja klasa.

Dok je Escobar pokušavao pobjeći preko niza krovova, on i njegov tjelohranitelj su upucani i ubijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:39