NAPETO SVJEDOČENJE

Slavni Robert De Niro na sudu pobjesnio na dugogodišnju suradnicu koja traži 12 milijuna dolara: ‘To su gluposti!‘

Bivša osobna asistentica traži od glumca i redatelja 12 milijuna dolara za emocionalnu bol i nanošenje štete profesionalnom ugledu

Robert De Niro i Tiffany Chen

 Angela Weiss/Afp

Glumački veteran Robert De Niro (80) ispitan je na sudu u New Yorku, u procesu u kojem ga bivša osobna asistentica tuži tvrdeći da je bio šef zlostavljač. Graham Chase Robinson, kako piše PA u izvještaju sa suđenja koje je upravo započelo, radila je za De Nira od 2008. do 2019. godine. Imala je godišnju plaću od 275.000 eura, a kada je otišla od njega imala je titulu potpredsjednice produkcije i financija. Ona sada od bivšeg poslodavca traži 12 milijuna dolara zbog emocionalnih ozljeda te nanošenja štete profesionalnom ugledu.

PA opisuje kako je De Niro na trenutke djelovao ljutito i nezadovoljno, no suzdržavao se od reakcije slušajući detaljno seciranje njegova odnosa s bivšom zaposlenicom. Ipak, u jednom trenutku više nije mogao izdržati pa je glasno komentirao: "To su sve gluposti!".

Dvostruki oskarovac uporno je tvrdio da se prema Robinsonovoj ponašao pristojno. Ona je navela kako je za njega radila sve i svašta - od kićenja božićne jelke do vožnje u bolnicu kada je pao niz stepenice. Posebno mu je zamjerila što joj nije želio dati preporuke kada je tražila novi posao. Ona je dala otkaz 2019. godine nakon što se više puta sukobila s njegovom djevojkom Tiffany Chen.

De Niro (80) je imao mnogo toga za reći. Kazao je, primjerice, da mu je Robinson doista bila kontakt u hitnim slučajevima te da se oslanjao na nju kada je, primjerice, trebalo pisati čestitke za njegovu djecu.

No, kada ga je njezin odvjetnik Andrew Macurdy pitao smatra li je savjesnom zaposlenicom, namrštio se.

- Ne nakon svega kroz što sada moram prolaziti - rekao je glumac koji je, prenosi PA, dva put gotovo vikao u sudnici. Prvi put je branio odnos svoje djevojke i Robinson rekavši da njih dvoje o svemu odlučuju zajedno,

Drugu žestoku reakciju izazvao je odvjetnik tužiteljice kada je pokušao sugerirati da je De Niro gnjavio njegovu klijenticu da ga vodi u bolnicu, u noći 2017. godine.

- Tada sam slomio leđa, pao sam niz stepenice! - ljutito mu je odbrusio De Niro i dodao kako je odlagao poziv, kako je čak sam složio krevet prije no što će je zvati. Pao je između jedan i dva ujutro, Robinson je nazvao iza četiri ujutro.

Inzistirao je kako je prema njoj bio pošten i lijepo se ponašao. Nakon što je kupio kuću na Manhattanu, njoj je prepustio da nadgleda preuređenje, prije no što se on preseli s djevojkom Tiffany Chen.

- Pa nisam tražio da riba i pere podove... Sve su to gluposti. - objasnio je.

image

Robert de Niro

Mustafa Yalcin/Anadolu Via Afp

Sudu je predočena i korespondencija između De Nira i njegove djevojke kojom su porotnici trebali vidjeti kako je Chen postajala sve sumnjičavija oko motiva Robinsonove. Smatrala je da Robinson ponaša kao da je glumčeva supruga i da si je umislila da ima prisniji odnos s njim nego što je to bilo u stvarnosti.

- Osjećala je da tu ima nešto, možda je bila i u pravu - komentirao je De Niro sumnje svoje djevojke.

U izlaganju slučaja odvjetnik Graham Chase Robinson, rekao je kako je njegova klijentica nije mogla naći posao te se čak i bojala izaći iz kuće nakon što je otišla od De Nira. Odvjetnik je kazao i kako je glumac ponekad vrijeđao asistenticu, nazivao je pogrdnim imenima, a to je ponašanje u skladu sa seksističkim primjedbama o ženama općenito, koje su "tipične za njega".

Macurdy je objasnio kako su problemi počeli kada je Tiffany Chen postala ljubomorna zbog toga što se De Niro oslanja na Robinsonovu u mnogim stvarima i imaju sjajnu komunikaciju. Tvrdio je, također, kako njegova klijentica nikad nije imala nikakve romantične osjećaje prema poslodavcu.

U svojem uvodnom izlaganju glumčev odvjetnik Richard Schoenstein rekao je da je zaposlenica imala sjajan tretman poslodavca, ali je "uvijek mislila da zaslužuje više". De Nira je opisao kao "blagog, razumnog i darežljivog" poslodavca što bi sudu trebala dokazati i svjedočenja drugih zaposlenika njegove tvrtke Canal Production. Ta tvrtka digla je protutužbu protiv Graham Chase Robinson. Odvjetnik je nju opisao kao "snishodljivu ženu koja voli ponižavati, kontrolirati i vrijeđati druge", a dodao je kako je "uvijek glumila žrtvu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:31