POSLJEDNJE ZBOGOM

Slavni se opraštaju od Elizabete: ‘Nikada nije imalo smisla imati kraljicu, a ipak je bila najveći monarh ikada‘

Osim građana, od kraljice su se oprostila i brojna poznata lica iz javnog života

Kraljica Elizabeta II.

 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mnoge je šokirala vijest da je preminula britanska kraljica Elizabeta II. Iako je imala 96 godina, mnogi Britanci, ali i ljudi diljem svijeta, imali su osjećaj kao da će njihova kraljica uvijek biti tu.

Ipak, danas je došlo do kraja jedne ere, a osim građana, od kraljice su se oprostila i brojna poznata lica iz javnog života.

“Nikada nije imalo smisla imati kraljicu, a ipak se ona, Elizabeta, nekako uzdigla iznad svih rasprava oko privilegija ili političkih kontroverziu životu stoički posvećenom javnoj službi i dužnosti. Osam desetljeća javnog života. Žena od značaja", napisala je zvijezda Harryja Pottera, Jason Isaacs.

"Poražavajuća vijest da je njezino veličanstvo kraljica preminula. Imao sam sreće što sam više puta bio u njezinu društvu i uvijek sam ostao s osjećajem čuđenja i zahvalnosti. Izgubili smo najveću vladaricu koja je cijeli svoj život tako nesebično posvetila našoj zemlji. Počivajte u miru", napisala je britanska TV ličnost i biznismen Peter Jones.

"Tužna sam što čujem da je umrla kraljica Elizabeta II. Dugih 70 godina njezino vodstvo i utjecaj na Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i cijelu globalnu zajednicu bili su golemi. Upoznala sam je 2010. na Wimbledonu i to je bio poseban trenutak za mene", napisala je bivša američka tenisačica Billie Jean King.

“Neka počiva u miru Njezino Veličanstvo kraljica Elizabeta II. Najveći monarh u povijesti i najveća Britanka. Dostojanstvena, skromna, mudra, stoički posvećena dužnosti i služenju zemlji koju je voljela. Hvala vam na svemu. Bit ćemo vam vječni dužnici", napisao je Piers Morgan na Twitteru.

Monica Lewinsky objavila je jednostavan hashtag "#HerMajesty" (Njezino Veličanstvo).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:56