PODIJELJENE REAKCIJE

Slavni stali u obranu Anne Heche pa se našli na meti kritika: ‘Što je s ljudima koje je zamalo ubila?‘

Heche se zaletjela u kuću dok je vozila 150 kilometara na sat navodno u alkoholiziranom stanju

Anne Heche

 Lisa O‘connor/Afp

Glumac Alec Baldwin našao se na meti kritika nakon što je objavio novi video na svom Instagram profilu u kojem šalje podršku glumici Anne Heche.

Naime, 53-godišnja Heche se nedavno zaletjela u kuću dok je vozila 150 kilometara na sat, navodno u alkoholiziranom stanju.

Baldwin je u svom videu nazvao Heche ‘nevjerojatno talentiranom ženom‘ te zamolio svoje obožavatelje da pošalju ‘podršku i ljubav‘ glumici.

- Želim uputiti svoje najbolje želje i svu svoju ljubav Anne Heche, rekao je glumac koji se i dalje suočava s pomnim nadzorom zbog smrtonosnoga pucanja u snimateljicu Halynu Hutchins na snimanju filma 2021. godine.

- Anne je moja stara prijateljica. Nema puno žena s kojima sam radio, a koje su hrabre na način na koji je Anne hrabra, dodao je 65-godišnji Baldwin.

- Volim te, Anne i mislim da si izrazito talentirana osoba. Nadam se da je sve u redu, nadam se da ćeš prebroditi ovo. Moje srce je uz tebe, istaknuo je.

- Žao mi je što ti se dogodila ova tragična stvar i šaljem ti svu svoju ljubav. Svi mi se pridružite u slanju podrške i ljubavi predivnoj Anne Heche, zaključio je glumac.

No, mnogim korisnicima interneta glumčev video nije dobro sjeo pa su tako krenuli komentari poput: ‘Što je s ljudima koje je zamalo ubila?‘, ‘Je li ona važnija?‘

Glumica Rosanna Arquette objavila je na svom Twitter profilu: ‘Anne Heche je u bolnici teško opečena u prometnoj nesreći. Ovo je stvarno tragično. Molite se za nju.‘

Hechein bivši partner, James Tupper s kojim je glumica bila u vezi 10 godina i s kojim dijeli 13-godišnjega sina Atlasa, također se oglasio na svom Instagram profilu.

image

Anne Heche i James Tupper

Chris Delmas/Afp/Profimedia

- Misli i molitve za ovu divnu ženu, glumicu i majku večeras. Volim te, napisao je Tupper.

No drugi su kritizirali Heche jer je svojim automobilom udarila u kuću brzinom od 150 kilometara na sat nakon čega je kuća izgorjela.

Ranije je slikana s nečim što je izgledalo kao boca votke u držaču za šalicu, a govorila je o ispijanju votke s lovcima na vino u epizodi svoga podcasta koji je objavljen nekoliko sati prije nesreće.

- Pila je i vozila, rekao je glumac Denis Depew.

- Anne Heche mora što prije otići na rehabilitaciju. Vjerojatno će biti uhićena i optužena nakon što je puste iz hitne, dodao je.

Politički savjetnik Nathan Schneider objavio je na svom Twitter profilu kako je ‘mogla nekoga ubiti‘ te da ‘treba ozbiljno savjetovanje o mentalnom zdravlju prije nego što nekoga povrijedi.‘

Heche je vozila u području Mar Vista u Los Angelesu kada je uletjela u garažu stambenoga kompleksa nakon što je vjerojatno udarila u rubnjak. Mještani su priskočili u pomoć glumici, a jedan muškarac zahtijevao je da izađe iz automobila. Glumica je ignorirala savjet te ponovno upalila auto, ubacila ga u rikverc te velikom brzinom odjurila niz cestu.

image

Automobil Anne Heche

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Na fotografijama i video snimkama vidi se kako izgleda ošamućeno za volanom nakon prve nesreće, a svjedok ju je snimio s bocom s crvenim čepom u njenom automobilu.

Kasnije je brzo ponovno skrenula s ceste, probila živicu te se zabila u obližnju kuću brzinom od 150 kilometara na sat, a vlasnica je uspjela pobjeći bez ozljeda. Odmah nakon nesreće otrčala je do susjedove kuće na sigurno te tamo provela ostatak dana.

- Srećom, nije se ozlijedila, a ni njezina dva psa, rekao je susjed Roy Morgen za ABC 7.

- Upravo je bila u kući s nama da nam kaže da su psi sjedili s njom kada je auto proletio, a auto se zaustavio otprilike dva metra od mjesta gdje je ona sjedila, dodao je Morgen.

Glasnogovornik Vatrogasne službe Los Angelesa Brian Humphrey rekao je da je njena kuća sada ‘nenastanjiva‘, s obzirom na udarac vozila i teški požar. Usprkos brzini sudara i intenzitetu požara koji je uslijedio, glumica je još uvijek bila pri svijesti te je mogla govoriti dok su je izvlačili iz automobila, kako govori Erik Scott iz vatrogasne službe Los Angelesa za ABC 7.

- Kada smo stigli na lice mjesta, imali smo vozilo za koje se činilo da vozi velikom brzinom okomitom ulicom i izletjelo je kroz prednje dvorište u kuću, kaže Scott.

Vlasti su morale koristiti dizalicu kako bi izvukle Heche iz zapaljenoga vozila, rekao je susjed koji je svjedočio nesreći za NBC 4. Pretpostavlja se da se borila s vrućinom u gorućem vozilu do 30 minuta prije nego što je 59 vatrogasaca stiglo da je odvuku na sigurno. Kasnije je snimljeno kako su vatrogasci izvukli glumicu iz oštećene olupine nakon što je njen automobil planuo. Moglo ju se vidjeti kako se previja na nosilima prije nego što su je umotali u stražnji dio kola hitne pomoći i odjurili na obližnju jedinicu intenzivne njege.

Vatrogasci Los Angelesa rekli su da je 59 vatrogasaca trebalo 65 minuta da ugase ‘tvrdokorni plamen‘ i ‘spase jednu odraslu žensku osobu pronađenu u vozilu‘.

Predstavnik njene obitelji rekao je za People da je glumica sada stabilno.

- Njena obitelj i prijatelji mole za vaše misli i molitve te da poštujete njenu privatnost u ovom teškom trenutku, rekao je glasnogovornik. Glumičin bivši dečko Thomas Jane također je ranije rekao za Daily Mail da se ‘očekuje da će se izvući‘, ali za sada ostaje u bolnici.

- Iako Anne i ja više nismo zajedno, današnja tragična vijest bila je poražavajuća za mene i za sve koji je vole.

Heche je majka dvojice sinova - Homera, s bivšim suprugom i snimateljem Colemana Luffoona, i Atlasa, kojega dijeli s bivšim dečkom Jamesom Tupperom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:59