SUMORAN INTERVJU

Slavni voditelj priznao da strahuje za vlastito zdravlje: ‘Da, o smrti razmišljam svaki dan‘

Kada se prije nešto manje od godinu dana zarazio Covidom i to na sam Božić, počeo se brinuti što mu nosi život.

Jeremy Clarkson

 Tom Wren/Swns/Swns/Profimedia

Jeremy Clarkson, slavni britanski voditelj prije svega zbog emisije 'Top Gear', a potom 'The Grand Tour' koju sada radi, otkrio je kako silno strahuje od smrti otkako je napunio 61 godinu. U razgovoru za The Guardian otvorio je dušu progovorivši o onome o čemu opsesivno razmišlja još od travnja ove godine kada je proslavio svoj rođendan.

"O smrti razmišljam svaki dan, a to je potaknula činjenica da je mojem ocu bila 61 godina života kad je umro", kazao je Clarkson dodajući kako se pribojava onog što mu donose predstojeće godine, točnije da će njegovo zdravlje biti sve slabije i slabije.

"Nekada sam mislio da ću svoju posljednju cigaretu ugasiti kada mi bude 107 i samo umrijeti. Ipak, prestao sam pušiti prije četiri godine. Kada mi je tata umro u 61. godini, razmišljao sam kako to i nije tako loše doseći te godine. Sada kada je meni 61 godina, da umrem bio bih silno bijesan, nisam ni blizu svog kraja i mogu još jako puno toga postići", ispričao je voditelj. Kako bi popravio malo ton ovog prilično sumornog intervjua, Clarkson je ubacio i šalu u tipičnom engleskom crnohumornom stilu.

"Dakle tako je, razmišljam o umiranju svaki dan. Evo vam naslova".

No očito za ovakvo promišljanje očeva smrt nije mu bila jedini okidač. Kada se prije nešto manje od godinu dana zarazio Covidom i to na sam Božić, počeo se brinuti što mu nosi život.

"Užasno sam strahovao da ću umrijeti sam u plastičnom šatoru," priznaje.

U kolumni koju je napisao za The Sun kazao je kako ga koljena baš ne služe kada se spušta niz stepenice, s leđima nema problema ako se pokuša uspeti na neko brdo, ali da mu zato pluća gore ako samo pogleda na bicikl. I nikako nije zadovoljan svojim izgledom, dapače razočaran je njime.

"Stvari neće biti bolje, jer uskoro će stići neka kvržica ili ću zbog hrskavice morati na operaciju kuka koja će me prisiliti da vrijem provodim u stolici za ljuljanje i nastojim pročitati do kraja zanimljiv članak u Reader's Digestu o azalejama", ironičan je Clarkson.

"Rastužuje me pomisao da sam možda sada posljednji put skočio s broda ili otrčao svoju zadnju utrku. I možda više nikad neću vidjeti zoru, osim ako ne moram rano ustati zbog još jednog dosadnog teturanja do toaleta", zaključio je voditelj koji svoja sumorna promišljanja ipak i dalje začinjava s priličnom dozom humora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:11