BROJNI PRIJESTUPI

Slavnog glazbenika žele poslati u zatvor na više od 25 godina: ‘Zlostavljao je žene i tražio da ga zovu ‘tatice‘‘

Također, Kelly je 2004. znao da ima genitalni herpes, ali je nastavio spavati sa ženama bez da im je to rekao...

R.Kelly u sudnici

 Profimedia

Prema saveznim tužiteljima, američka R&B zvijezda R. Kelly morat će u zatvor na više od četvrt stoljeća, piše TMZ.

Naime, savezni tužitelji iz istočnog okruga New Yorka, koji su dobili osuđujuću presudu protiv R. Kellyja prošlog rujna, upravo su iznijeli svoju preporuku za njegovu kaznu i vjeruju da postoji više nego dovoljno razloga da ga pošalju u zatvor na "više od 25 godina".

Glazbenik je nedavno proglašen krivim pred sudom u New Yorku za seriju seksualnih prijestupa, među kojima višegodišnje vođenje "sustava" seksualnog iskorištavanja mladih žena, među kojima i maloljetnica. Pedesetčetverogodišnji pjevač, najpoznatiji po hitu "I Believe I Can Fly", također je proglašen krivim za "seksualnu trgovinu". Kellyju se sudilo za iznudu, seksualno iskorištavanje maloljetnica, otmicu, korupciju i prisilni rad, u razdoblju od 1994. do 2018. godine.

U dokumentima koje je dobio TMZ, državni službenici kažu da je Kelly "izrazito opasan" zbog svoje povijesti mamljenja maloljetnika. Tužitelji navode slučaj njegove veze s Aaliyah kao vrhunski primjer, rekavši da ju je "počeo seksualno zlostavljati kada je imala samo 12 ili 13 godina". Kako su iznijeli na suđenju, Kelly se oženio njome pokušavajući prikriti to zlostavljanje i izbjeći kaznene prijave.

image

R.Kelly na pozornici

Profimedia

Brojni oblici fizičkog i psihičkog zlostavljanja žena zabilježeni su u dokumentarcu "Surviving R. Kelly". Htio je da ga žene zovu "tatice", vršio je nasilje nad njima ako nisu poslušale njegova pravila, a "stavljao" bi ih i u prisiljenu izolaciju.

Također, Kelly je 2004. znao da ima genitalni herpes, ali je nastavio spavati sa ženama bez da im je to rekao.

Državni službenici su posebno zabrinuti jer tvrde da je Kelly nastavio činiti sva ta gnusna djela čak i nakon što mu se sudilo i nakon što je uhićen.

Doduše, R. Kelly ima impresivan niz hitova i glazbenih pothvata, a tužitelji kažu da ga je to navelo da vjeruje da ga je "njegov glazbeni talent oslobodio svake potrebe da prilagodi svoje ponašanje, bez obzira koliko ono bilo grabežljivo, štetno, ponižavajuće ili uvredljivo za druge".

Državnici preporučuju sucu da Kellyja stavi iza rešetaka barem dok ne navrši 70 godina. Trenutno ima 55 godina, a izricanje presude zakazano je za 29. lipnja.

Dodatno, Kelly se još uvijek suočava s još jednim sudskim slučajem u okolici Illinoisa te državnim suđenjem u Minnesoti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:42