REALITY UŽAS

Slijedi kazna: Natjecatelj Big Brothera silovao kolegicu dok je pijana bila bez svijesti, snimka nikad nije puštena

Zvijezda Big Brothera osuđena je na 15 mjeseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 6000 eura

José María López

 Profimedia/

Bivši natjecatelj španjolskog Big Brothera osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog seksualnog napastovanja jedne natjecateljice.

José María López napao je sudionicu reality TV showa Carlotu Prado 2017. godine nakon zabave na kojoj se konzumirao i alkohol. Snimka nikada nije emitirana, a Lopez je nakon napada izbačen iz showa.

Sudac je rekao da je Lopez bio ‘vođen požudnim impulsom‘ te da je znao da je žrtva ‘u pijanom stanju‘, prenosi BBC.

Žrtva je taj incident prijavila policiji 2018., a suđenje je trebalo početi u veljači 2022. Međutim, odgođeno je jer se žrtva nije osjećala sposobnom svjedočiti. Lopez i spomenuta žena bili su u vezi u Big Brother kući prije nego što se napad dogodio.

Sudac je rekao da je Lopez skinuo žrtvine hlače dok su dijelili krevet, prije nego što je napravio ‘seksualne pokrete‘ ispod pokrivača. Žrtva mu je rekla ‘ne mogu‘ prije nego što su se ‘okrivljenikovi nepristojni pokreti nastavili narednih nekoliko minuta, sve dok lice i ruka žrtve nisu bili otkriveni, otkrivajući njezino nesvjesno stanje, što je navelo producente da interveniraju‘, navodi se izjava suca u sudskim dokumentima.

Lopez je pak rekao da nije znao da je njegova žrtva bila bez svijesti. Kako izvještava El Pais, sudac je rekao da je Lopez žrtvu tretirao kao ‘seksualnu igračku‘, ‘bez trunke pristanka i, posljedično, slobode u vezi onoga što se dogodilo‘.

Sljedećeg jutra producenti su žrtvi prikazali snimku napada u ispovjedaonici. Unatoč tome što je López dobio kaznu od 15 mjeseci, nije jasno hoće li provesti neko vrijeme u zatvoru.

Prema španjolskom zakonu, osobe koje su osuđene na kaznu kraću od dvije godine i nemaju prethodni kazneni dosje ne moraju uvijek služiti zatvorsku kaznu.

Sudac je također Lopezu izrekao četverogodišnju zabranu prilaska, a tijekom tog vremena ne smije ni kontaktirati žrtvu. Naređeno mu je da joj plati 6000 eura odštete. Španjolska produkcijska kuća Zeppelin Television SA također mora platiti odštetu za ‘moralnu štetu‘ prouzročenu nepružanjem dovoljne podrške žrtvi.

Inače, seksualni napad postao je javan tek dvije godine nakon što se dogodio i to kada je španjolska internetska stranica El Confidencial objavila snimku trenutka kada su producenti žrtvi pokazali video napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:10