‘NAJVEĆA ZABAVA IKAD‘

Službeno je: Ovogodišnje finale Eurosonga najgledanije je u povijesti tog natjecanja

Liverpool je obećao ‘najbolju zabavu ikada‘ i, prema svemu sudeći, nije razočarao

Eurosong 2023.

 Profimedia/

Natjecanje za pjesmu Eurovizije održano u subotu u Liverpoolu bilo je najgledanije veliko finale u povijesti tog natjecanja, objavio je BBC.

Prema Guardianu, u Ujedinjenom Kraljevstvu je zabilježen petominutni vrhunac gledanosti od 11 milijuna gledatelja i prosječne brojke gledanosti od 9,9 milijuna. Prethodni rekord gledanosti bilo je finale iz 2011., kada je u prosjeku 9,5 milijuna gledalo ovo prestižno glazbeno natjecanje. Lani je finale u Torinu u prosjeku gledalo 8,9 milijuna.

Na natjecanju je pobijedila favoritkinja kladioničara, Loreen iz Švedske, koja je također ušla u povijest postavši prva žena koja je dva puta pobijedila na natjecanju. U subotu je trijumfirala je sa svojom moćnom baladom "Tattoo", a 2012. s pjesmom "Euphoria".

Ovogodišnje natjecanje trebalo se održati u Ukrajini nakon upečatljive prošlogodišnje pobjede Kalush Orchestra i njihove pjesme "Stefania". Zbog rata je odlučeno da Velika Britanija, prošlogodišnji drugoplasirani, bude domaćin natjecanja ove godine u ime Ukrajine, a Liverpool je odabran kao grad koji će ugostiti Euroviziju. Grad je obećao "najbolju zabavu ikada" i, prema svemu sudeći, nije razočarao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 07:28