ZABRANJENA LJUBAV

Smrt žene koja je šokirala svijet: osudili je za silovanje dječaka, poslije se za njega udala

Par se prvi put sreo kada je Fualaau imao osam godina, a u seksualne odnose stupili su četiri godine kasnije
Mary i Vili
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Mary Kay Letourneau, učiteljica iz Seattlea koja je 1997. godine osuđena za silovanje 13-godišnjeg učenika, za kojeg se kasnije udala, umrla je od raka.

Letourneau je umrla u ponedjeljak u krugu obitelji, a s njom je bio i njezin bivši učenik i bivši suprug Vilo Fualaau, koji je posljednji mjesec brinuo o njoj. Letourneau je imala 34 godine kada je priznala krivnju za silovanje tada 13-godišnjeg Fualaaua.

Njihova zabranjena ljubavna priča godinama je punila novinske stupce. Par se prvi put sreo kada je Fualaau kao osmogodišnjak došao u njen razred u školi u Seattleu, a u seksualne odnose stupili su četiri godine kasnije.

image
Mary Kay Letourneau
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Tajnu vezu razotkrio je njezin suprug kada je pronašao dječakovo ljubavno pismo te je sve prijavio policiji. Oni su ispitali dječaka i uhitili Letourneau. Vilo je bio uz Letourneau, koja je u međuvremenu saznala da je trudna, kroz cijeli sudski proces.

Letourneau je bila u braku s prvim suprugom i majka četvero djece kada je osuđena za silovanje mladića. Priznala je krivnju po dvije točke optužnice za silovanje drugog stupnja davne 1997. godina i uvjetno kažnjena je na sedam godina zatvora.

image
Mary Kay Letourneau
Marcus R. Donner/Zuma Press/Profimedia

Nakon šest mjeseci provedenih u zatvoru pomilovana je uz objašnjenje da u to vrijeme nije viđala Fualaaua, koji je bio tek 1,5 godina stariji od njezina najstarijeg sina. No, mjesec dana kasnije, policija ih je uhvatila u seksualnom činu u automobilu.

image
Vili kako tinejdžer
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Vraćena je u zatvor jer je prekršila uvjetnu kaznu te je morala odslužiti zatvor do kraja. Tada je već bila trudna s drugim djetetom iz veze s maloljetnikom, a porodila se u zatvoru.

Njihovu kćer Audrey rodila je nakon prvog uhićenja, a Georgia se rodila iza rešetaka. O curicama se brinula majka Fualaaua dok Letourneau nije puštena iz zatvora.

image
Mary Kay Letourneau
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nakon svega Fualaau je bio prisiljen napustiti školu i polako je padao u depresiju. Priznao je da se jedno vrijeme borio s alkoholizmom.

- Nisam imao ničiju podršku. Moji prijatelji mi nisu mogli pomoći jer nisu znali kako je to biti roditelj, imali smo tada 14-15 godina, ispričao je u jednom intervjuu.

- Čudim se da sam nakon svega živ, prošao sam kroz jedno vrlo mračno razdoblje života, kazao je.

image
Mary Kay Letourneau tijekom suđenja
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

U jednom od svojih posljednjih intervjua Mary Kay i dalje je tvrdila da nije promijenila mišljenje te da nije znala da je počinila kazneno djelo. Par se oženio 2005. godine nakon što je ona puštena iz zatvora. No Fualaau je podnio zahtjev za razvod 2017. godine nedugo prije 12. godišnjice njihovog braka.

Često je tvrdila kako je Vilo bio glavni krivac za njihovu vezu svojim agresivnim zavođenjem od samog početka.

image
Mary i Vili Fualaau s djecom
Mark Greenberg/Teresa/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:51