ZVIJEZDA 80-IH

Snimila je neke od najseksi scena s Cruiseom, a sada je nema u novom ‘Top Gunu‘: ‘Stara sam i debela‘

Bila je zvijezda 80-ih, a ljubavne scene koje je snimila s Tomom Cruiseom neke su od najvrućih filmskih scena 20. stoljeća

Tom Cruise i Kelly McGillis, u filmu ”Top Gun” (1986.)

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

"Top Gun: Maverick" rastura u svjetskim kinima, no samo su dvije zvijezde iz prvog filma u njemu - Tom Cruise i Val Kilmer (i to uz pomoć umjetne inteligencije koja mu je rekonstruirala glas).

image

Tom Cruise i Kelly McGillis

Paramount Pictures - Album/Album/Profimedia/Paramount Pictures - Album/Album/Profimedia

Nema Charlie Blackwood, instruktorice letenja mladog Mavericka i njegove ljubavi, koju je glumila Kelly McGillis (64). Scene koje su njih dvoje snimili neke su od najvrućih filmskih scena 20. stoljeća. Umjesto Charlie, Maverick sada ljubi Penny Benjamin (Jennifer Connelly) koja se u prvom filmu usputno spominje kao "admiralova kći".

No, ako se netko i nadao da će se McGillis pojaviti u filmu, to je demantirao redatelj Joseph Kosinski na samom početku snimanja. Rekao je da McGillis i Meg Ryan koja je također glumila u filmu, nisu uopće bile tema razgovora o castu. Tvrdio je da nije želio da se nastavak pretjerano bavi prošlošću.

image

Kelly McGillis

Kelly McGillis je, uz solidnu dozu sarkazma, komentirala ovu i slične izjave.

U jednom intervjuu rekla je da je nikad nisu zvali oko nastavka "Top Guna", a ona misli da je to zato što je "stara, debela i izgleda primjereno svojim godinama." Rekla je da je ne bi zvali jer odbija ići na plastične operacije ili obojiti svoju sijedu kosu u plavu.

Na pitanje hoće li gledati "Top Gun: Maverick", rekla je da gledanje tog filma nije na njezinom popisu stvari koje treba raditi, ali ni na popisu stvari koje ne smije raditi.

image

Tom Cruise i Kelly McGillis, u filmu "Top Gun" (1986.)

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

McGillis je tijekom 1980-ih bila velika zvijezda - osim u Top Gunu, blistala je u "Svjedoku" s Harrisonom Fordom i "Optuženoj" s Jodie Foster. Zatim je 90-ih igrala u "Kontroli leta" i romantičnoj drami "Na prvi pogled" s Valom Kilmerom. Uloge su se nizale, no ona je imala velike probleme i naglo se povukla da bi se riješila ovisnosti o drogama i brinula se za svoje dvije kćeri s bivšim suprugom Fredom Tillmanom.

Snimala je TV-filmove i pokoju seriju, a nakon što je glumila u "The L Wordu", seriji koja prati grupu američkih lezbijki i sama je, 2009. godine objavila da je gay. Trenutno živi s partnericom Melanie Leis.

Tijekom godina McGillis je pričala i o borbi s ovisnošću i o pokušajima da se riješi napadaja panike. Korijen tog problema bilo je silovanje koje je proživjela tijekom studija. Nikada se nije uspjela potpuno riješiti straha i osjećaja prijetnje. Stvar je dodatno pogoršao napad koji je doživjela prije nekoliko godina u svojem domu. Od tada ima i dozvolu za nošenje pištolja.

image

Kelly McGillis

Blake A./Mega/The Mega Agency/Profimedia/Blake A./Mega/The Mega Agency/Profimedia

Među posljednjim njezinim projektima je serija "Dirty John" u kojoj je igrala od 2018. do 2020. godine s Christianom Slaterom i Amandom Peet. Nedavno je McGillis dijagnosticiran poremećaj alfa-jedan-antitripsina, bolest koja uzrokuje oštećenje pluća i jetre, pa je zbog terapije odustala od svih daljnjih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:38