‘THE BEEF‘

Šokantna tvrdnja o silovanju zvijezde Netflixova hita izazvala buru reakcija: Gledatelji pozivaju na bojkot serije

David Choe, zvijezda serije ‘Beef‘, našla se na meti kritika zbog stare snimke u kojoj se hvalio da je maserku natjerao na oralni seks

David Choe

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/everett/profimedia

Zvijezda serije ‘Beef‘ David Choe našao se na meti kritika i napada na internetu zbog ponovno objavljenog isječka koji ga prikazuje kako govori o seksualnom napastovanju maserke u Los Angelesu - priči za koju je kasnije tvrdio da ju je izmislio.

Prvo je govorio o oralnom seksu bez pristanka 2014. godine, ali je snimka nedavno ponovno objavljena na Twitteru te je izazvala pravu buru. Inače, 46-godišnji Choe glumi kriminalca Isaaca Choa u seriji ‘Beef‘, Netflixovoj novoj mračnoj dramskoj seriji o incidentu na cesti koji izmiče kontroli.

U seriji uz Choea glume i Ali Wong te Stevec Yeun, a serija je dobila izvrsne kritike. Međutim, sada je Choeova uloga dovedena u pitanje nakon što je istraživačka novinarka Aura Bogado objavila uznemirujući isječak iz njegova sada ugašenog podcasta ‘DVDASA‘. U epizodi iz 2014., pod naslovom ‘Potraga za erekcijom‘, Choe je drsko raspravljao o dodirivanju ‘crne maserke‘ bez njezina pristanka, hvaleći se da je ‘uspješan silovatelj‘, pisao je BuzzFeed.

Choe je u detalje opisao kako ju je prisilio na oralni seks iako mu ‘nije davala znakove da joj se sviđa ili da je to prikladno ponašanje‘, prenosi Daily Mail.

"Uzbuđenje zbog mogućeg odlaska u zatvor, znate, to je ono što je dovelo do erekcije", uzviknuo je Choe u spornom isječku.

"Eh, sad nam zapravo govoriš da si silovatelj", rekla mu je suvoditeljica, zvijezda filmova za odrasle Asa Akira, međutim on je branio svoje navodne postupke te se našalio da je žena ‘rekla ‘da‘ očima‘. Mjesec dana kasnije, Choe je dao izjavu u kojoj je tvrdio da je sve bila šala te da je namjerno ‘nabrijao‘ priču u svrhu zabave, kako bi podcast bio popularniji.

U međuvremenu, mnogi novi obožavatelji serije ‘Beef‘ bili su zgroženi ponovno objavljenom snimkom.

"Uhhhh... taman kad mi se počeo sviđati ovaj glumac, on je sje*** cijelu sliku o sebi. Muški podcasteri = smeće", napisao je jedan gledatelj na Twitteru.

"Koji vrag? Mora ići u zatvor. Kao i svaka glupa osoba koja se tome smije u ovome videu", dodao je drugi.

Drugi su pak prijetili bojkotom serije.

"Četiri epizode sam pogledao, ali nakon što sam ovo čuo, odustajem. Ne mogu podržati ovaj projekt. I da, jedna osoba MOŽE uništiti cijelu seriju ili iskustvo", dodao je jedan gledatelj.

"Ovo je bolesno i uznemirujuće. I onda se pitamo zašto kultura silovanja uspijeva - samo je žena prosvjedovala, a ostale muške kukavice stajale su po strani i postale suučesnici kao promatrači. Imao sam ‘Beef‘ na popisu za gledanje, ali sada neću, #bojkotBeefa i Netflixa je bolji izbor", poručio je drugi ljutiti korisnik Twittera.

"Ako sam za bilo što kriv, onda je to loše pričanje priče u stilu nekog glupana", napisao je Choe ranije na svojoj sada nepostojećoj web stranici. "Kao što se mnoge moje slike često krivo tumače, tako je i s mojom emisijom. Glavni cilj svih mojih podcasta je izazvati i isprovocirati moje kolege u emisiji. To je moja verzija stvarnosti, to je umjetnost koja ponekad vrijeđa ljude. Žao mi je ako je itko povjerovao da su priče istinite, nisu!", dodao je.

Choe je inače najpoznatiji po tome što je stekao bogatstvo nakon što su ga iz Facebooka angažirali da svojim muralima ukrasi njihovo sjedište. Navodno je kao isplatu odlučio uzeti dionice umjesto gotovine te je tako zaradio nevjerojatnih 200 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:12