ZNA IZ PRVE RUKE

Šokantno otkriće bivšeg suradnika kraljevske obitelji: ‘Nije Charles bio prvi koji je to napravio...‘

Upravo je Allan Peters bio taj koji je obavijestio princa Charlesa da mu supruga ima ljubavnu aferu...

Princ Charles

 Daniel Leal/POOL/AFP

Gledatelji Netflixovog hita "Kruna" nemaju nikakve sumnje tko je kriv za krah braka Charlesa i Diane. Princ je, naime, prikazan kako se šulja van da bi obnovio ljubavnu vezu s Camillom Parker Bowles dok je princeza ostavljena da plače u palači.

Međutim, sada se javio jedan od bivših časnika kraljevske zaštite para koji je predstavio zapanjujuće drugačiju verziju događaja, piše Daily Mail.

Riječ je o Allanu Petersu koji tvrdi da se Charles nije ponovno počeo romantično viđati s Camillom (prvi put su se upoznali u ranim dvadesetima) sve dok nije otkrio da je Diana imala vezu s njegovim kolegom policajcem Barryjem Mannakeejem.

A upravo je Peters bio taj koji je obavijestio Charlesa da mu supruga ima ljubavnu aferu.

"Uvriježena je percepcija da je princ od Walesa bio taj koji je kroz cijeli brak zastranjivao, a to definitivno, bez ikakve sumnje, nije slučaj" inzistira Peters, koji je radio za Dianu gotovo cijelo desetljeće. Prva osoba, nastavlja Peters, koja je odlutala od braka bila je princeza Diana.

"Charles se vratio gospođi Parker Bowles tek kada je doznao za Dijaninu nevjeru s Mannakeejem."

image

Princeza Diana

Martin Keene/Pa Images/Profimedia

Ove Petersove tvrdnje podupiru verziju događaja Jonathana Dimblebyja. U svojoj autoriziranoj biografiji o princu Charlesu, objavljenoj 1994., Dimbleby je naveo da su Charles i Camilla obnovili poznanstvo 1986. godine.

Mannakee je počeo štititi Dianu 1985., a njihova je afera, piše Daily Mail, započela tijekom ribarske ekspedicije u Balmoralu te iste godine. No očito kako se se za nju pročulo, pa je tjelohranitelj već 1986. premješten u Odred za diplomatsku zaštitu. Godinu dana kasnije, Mannakee, tada 39-godišnjak, poginuo je u misterioznoj prometnoj nesreći.

Prema izvještajima udario ga je 17-godišnji vozač u automobilu dok se Peters kao suvozač vozio na motoru u istočnom Londonu. Poginuo je jedini, odmah na licu mjesta, a Diana je poslije podijelila svoje sumnje kako nesreća njezina bivšeg tjelohranitelja i ljubavnika nije bila tek nesreća.

Govoreći u novom dokumentarnom filmu CNN-a, Peters je pak o Diani rekao kao je primijetio da se njezino ponašanje mijenja čim je blizu Mannakeeja pa je odlučio s njom popričati o tome.

"Prvih 20 minuta kategorički je poricala. Ali onda mi je rekla što se točno događa; imala je nekakvu vezu s Mannakeejem. Princ od Walesa mi je prišao i rekao: 'Zašto se princeza tako ponaša? Što se događa?'. Odgovorio sam mu kako mora sa suprugom razgovarati, na što mu je Charles uzvratio kako je sve to pokušavao, no čini mu se kako je princeza jedino uznemirena zbog toga što se Barry Mannakee vraća u uniformu, ide na novu dužnost. I da ako je toliko uzrujana, Barry može ostati. Na to sam već bio prisiljen reći da ako on ostane, da ću ja morati otići. Mislim da je to bilo presudno i da je princ tek tada shvatio o čemu se radi. Bio je šokiran i očito vrlo, vrlo uzrujan", ispričao je Peters.

image

Diana i Charles

No smatra kako u ovoj priči nitko nije negativac. Dapače, prema onome čemu je svjedočio svi su tu bili žrtve. "Charles je bio pod velikim pritiskom da se oženi, a i ona je bila žrtva cijelog tog procesa", zaključio je Peters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 15:40