IKONA 90-IH

Šokantno priznanje Pamele Anderson: ‘Od ‘Baywatcha‘ nisam zaradila gotovo ništa. Iskorištavali su me‘

Iako se nudio novac za epizode u kojima se ona pojavljuje te su se prodavale lutke s njezinim likom, ona od toga nije zaradila

Pamela Anderson 

 Shooting Star/Ddp Usa/Profimedia/Shooting Star/Ddp Usa/Profimedia

Četiri riječi koje mnogima odmah izmame osmijeh na lice i lijepa sjećanja - Pamela Anderson u ‘Baywatchu‘. Iako je plavokosa bomba bila glavna zvijezda serije koja je stekla veliku popularnost u 90-ima, ispostavilo se da joj je zarada bila - mizerna. U prvoj sezoni legendarna glumica i lice s naslovnice Playboya zaradila je samo 1500 dolara po epizodi. Do kraja pete sezone zarađivala je 300 tisuća dolara po epizodi, što je mali iznos u usporedbi s onim koji je primao njezin kolega David Hasselhoff.

"Producenti ‘Baywatcha‘ zaradili su bogatstvo. Tada jednostavno nisam imala nikoga tko bi me dobro predstavio. Ili znanje i iskustvo", rekla je Anderson u nedavnom intervjuu za Variety.

image

Pamela Anderson

Collection Christophel/Afp/Profimedia/Collection Christophel/Afp/Profimedia

Otkrila je i da su postojale ‘klauzule o Pameli‘ u nekim ugovorima za kultnu seriju iz 90-ih, a u kojoj je glumila C.J. Parker od 1992. do 1997. godine. Bilo je mnogo međunarodnih upita vezanih uz kupnju samo onih epizoda ‘Baywatcha‘ u kojima se pojavljuje Pamela Anderson, a Barbie lutka temeljena na njezinom liku prodavala se kao luda. Ona od svega toga nije dobila ni novčića, tvrdi.

"Ne shvaćate da ćete kad radite neku TV seriju postati toliko popularni, pa na neki način potpišete taj ugovor i tako se odreknete svog života", rekla je zvijezda.

"Definitivno su je iskorištavali. Još uvijek mi je čudno kako nije došlo do nekakve rasprave s Amazonom ili producentima ‘Baywatcha‘ oko toga da ju se pošteno isplati. Smiješno je kako to funkcionira s Daveom Chappelleom i Netflixom. On može doći i biti plaćen za show od kojeg nema ništa. A od ugovora s Amazonom nismo dobili ni peni", rekao je Pamelin najstariji sin Brandon Lee za Variety.

Tijekom kasnih 90-ih Anderson se na neko vrijeme povukla iz javnosti, dijelom i zbog svog seks skandala iz 1998. Tada je, naime, procurila snimka seksa s tadašnjim suprugom, rockerom Tommyjem Leejem. Danas je o tom skandalu snimljena i serija koja se emitira na Hulu streaming platformi, ‘Pam & Tommy‘.

image

Pamela Anderson i Tommy Lee

Angeli-rindoff-garcia/Bestimage/Profimedia/

No, osim toga, Anderson je sada otkrila još jedan razlog zašto se odlučila povući iz središta pozornosti. Nakon razlaza s Leejem 1998., živjela je u Malibuu s njihova dva sina. Tada je pronašla jednu Francuskinju, tinejdžericu, kako se smuca u njezinu domu. Djevojka je nosila poznati kupaći kostim iz ‘Baywatcha‘ te je stiskala pismo u kojem je pisalo: ‘Nisam lezbijka, ali sanjam te.‘

Djevojka si je zatim prerezala zapešća, ali je srećom preživjela, da bi na kraju bila deportirana.

"Policija mi je tada rekla - pa, stvarno niste bili u tolikoj opasnosti jer je to bila djevojčica. Pomislila sam, kako to cijelu situaciju čini manje opasnom? Žene još uvijek mogu ubijati ljude", rekla je glumica.

Također se prisjetila kako je jedne noći došla u Playboyevu vilu i tamo ulovila Jacka Nicholsona u seksu u troje.

"Pokušala sam ne gledati, ali nisam si mogla pomoći i uhvatila sam njegov pogled u odrazu. Pretpostavljam da ga je to dovelo do vrhunca jer je tad ispustio smiješan zvuk, nasmiješio se i rekao: ‘Hvala, draga‘", piše u svojim memoarima ‘Love, Pamela‘ koji izlaze 31. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:30