HOSPITALIZIRANA

Sophia Loren završila na hitnoj operaciji, ima nekoliko teških prijeloma: Otkazani su joj svi angažmani

Talijanska glumačka ikona, koja je 20. rujna napunila 89 godina, pala je u kupaonici te slomila kuk i bedrenu kost

Sophia Loren 

 Agence String/Splashnews.com/Splash/Profimedia/Agence String/splashnews.com/splash/profimedia

Sophia Loren podvrgnuta je hitnoj operaciji u nedjelju nakon što je pretrpjela nekoliko prijeloma, uključujući jedan na bedrenoj kosti, nakon teškog pada u svom švicarskom domu. Talijanska glumačka ikona, koja je 20. rujna napunila 89 godina, pala je u kupaonici i zadobila višestruki prijelom kuka, te ozbiljan prijelom bedrene kosti koji je morao biti operiran, rekao je za The Hollywood Reporter izvor blizak glumici. Izvor je također dodao da postoji oprezan optimizam u pogledu ishoda operacije i Lorenina oporavka, koji će uključivati kraći oporavak u bolnici, a zatim dugu rehabilitaciju.

Vijest o Loreninu padu otkrio je restoran koji je trebala otvoriti u talijanskom gradu Bariju 26. rujna - četvrti takav restoran koji nosi njezino ime. Glumica je trebala dobiti i titulu počasne građanke grada, no sada su joj svi angažmani u dogledno vrijeme otkazani.

image

Sophia Loren

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Izvori kažu da su glumičini sinovi Carlo i Edoardo uz nju u bolnici. Edoardo je režirao njezin posljenji dugometražnu film, Netflixov projekt "The Life Ahead" iz 2020., koji joj je donio nagradu David di Donatello za najbolju glumicu.

Godine 2021. bila je tema Netflixovog dokumentarca "What Would Sophia Loren Do?". Lorenin zadnji javni nastup bio je na Armanijevoj modnoj reviji u Veneciji 2. rujna, održanoj tijekom 80. Venecijanskog filmskog festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:17