ŽESTOKE KRITIKE

Srpski tabloidi divljaju zbog Let 3: ‘Izbacite Hrvatsku! Ismijavaju progon više od 250 tisuća Srba...‘

Kurir dodaje kako se od ‘bizarnog nastupa diže kosa na glavi‘. Blic podsjeća na njihov album ‘Bombardiranje Srbije i Čačka‘

Let 3 na Dori

 Damir Skomrlj/Cropix

Našim susjedima iz Srbije, koji će svog eurovizijskog predstavnika tek izabrati početkom ožujka na Izboru Pesme za Evroviziju, nimalo se ne dopada ni Let 3 ni ‘Mama Šč!‘. Blic tako piše kako su pobjednici naše Dore poznati po tome što su se na sceni skidali goli, mjerili spolne organe i simulirali kolektivno samoubojstvo.

- Grupa Let 3 je inače bizarna polupunk grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na Doru došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je dio vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pjesma antiratna. U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine koji je nosio naziv ‘Bombardiranje Srbije i Čačka‘. On sadržajno nije bio uvjerljiv, ali je naziv namjerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti - piše Blic.

Pohvala nema ni Kurir koji dodaje kako se od ‘bizarnog nastupa Leta 3 diže kosa na glavi‘: - Pobjedu na Dori odnijela je grupa Let 3 s pjesmom ‘Mama Šč‘, što je uzdrmalo Hrvatsku, ali i regiju. Nešto blaži je Telegraf koji uz tekst donosi i stihove naše pobjedničke pjesme.

- Proslavljati pobjedu na traktoru koji je simbol progona jednog naroda je nešto najjadnije što smo do sada imali priliku vidjeti! A svašta su nam servirali - kaže srpska novinarka Zorica Radulović, koja ističe kako je traktor vezan uz vojnu akciju Oluja.

Srpski Informer, vjerojatno najveći tabloid u susjednoj državi, po običaju je i najoštriji: - Traži se diskvalifikacija Hrvatske na Evroviziji! Grupa "Let 3" traktorom ismevala progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji Oluja, piše Informer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 03:51