ŽIVOTNI PAD

'STALNO SU ME PRETRAŽIVALI GOLU, TUŠIRALA SAM SE S 90 ŽENA...' Zvijezda 'Melrose Placea' izdržala višegodišnju zatvorsku kaznu

 Screenshot / YouTube

Američka glumica Amy Locane, koja je ranih devedesetih bila zvijezda TV serije ‘Melrose Place’, progovorila je o danima koje je provela u zatvoru i o borbi koju proživljava nakon što ju je napustio sad već bivši muž, nakon što joj je niz prijatelja okrenuo leđa i o borbi za skrbništvo nad djecom.

Locane je bila osuđena na tri godine zatvora jer je u pijanom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 60-godišnja Helene Seeman u New Jerseyju 2010. Seeman je u autu bila s mužem Fredom koji je bio teško ozlijeđen.

45-godišnja glumica je puštena iz zatvora u lipnju 2015. nakon što je odslužila dvije i pol godine kazne. Sudac ju je oslobodio daljnjeg izdržavanja kazne prošli tjedan premda se obitelj stradale žene žalila na odluku i skraćivanje zatvorske kazne.

Pet dana nakon što je izašla iz zatvora suprug Mark Bovenizer predao joj je papire za razvod, piše Daily Mail. Ona još uvijek nije sposobna voziti i danas živi sama u stanu u New Jerseyju gdje odlazi na anonimne sastanke alkoholičara jednom tjedno.

U srijedu je, u svom prvom intervjuu od izlaska iz zatvora za NJ.com, rekla da su joj gotovo svi prijatelji okrenuli leđa nakon incidenta: ‘Boravak u zatvoru je dehumanizirajuć. To je kao da svjedočite vlastitoj smrti. Ljudi prvo šalju pisma, ali onda potpuno nestanu kao da nikad nisu ni postojali u vašim životima. Svaki put nakon posjeta mojih kćeri pretraživali su me ispočetka, skidali do gola, morala sam čučati i kašljati.’

Dio javnosti je 2013. bio ogorčen prilikom izricanja kazne smatrajući da joj je sudac popustio zbog slave. Naime, najmanja zatvorska kazna za takvo kazneno djelo je pet godina zatvora. Međutim, Locane kaže da joj nitko nije išao niz dlaku zbog imena. U zatvoru se tuširala s još 90 žena, a svu poštu su joj prvo pregledavali čuvari. Protiv depresije se u zatvoru borila čitanjem i pomaganjem drugim zatvorenicama u borbi s alkoholizmom.

Sudac Robert B. Reed tada je svoju odluku o smanjenoj kazni objasnio dvjema njezinim bolesnim kćerima koje su tad imale 4 i 6 godina. Jedna kćer boluje od Kronove bolesti, a druga je dijete s posebnim potrebama te je stoga smatrao da ne bi trebala predugo biti odvojena od obitelji.

Nakon izlaska iz zatvora obitelj Helene Seeman uložila je žalbu tražeći da odsluži još pola godine, koliko joj je inicijalno presuđeno, no sudac je odbacio žalbu pozivajući se na njezino uzorno ponašanje u zatvoru i uz obrazloženje da ne predstavlja opasnost za društvo.

Premda je u zadnje vrijeme dobila nekoliko glumačkih ponuda, Locane kaže da je sad fokusirana na to da ponovno dobije skrbništvo nad svojim kćerima. Osim toga pomaže ženama da se vrate u normalan život nakon zatvorske kazne.

Kao glumicu ju je najviše proslavila serija ‘Melrose Place’ u kojoj je utjelovila Sandy Louise Harling, a glumila je i s Johnnyjem Deppom u filmu ‘Cry Baby’ 1990.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:23