DOBIO KNJIŽICU

Steven Seagal postao član ruske stranke bliske Putinu: ‘Njegov ekološki zakon već je u proceduri‘

Očekuje se da bi Seagal mogao biti dio predizborne kampanje Pravedne Rusije
Sergej Mironov i Steven Seagal
 Anton Novoderezhkin/Tass/Profimedia

Poznati junak američkih akcijskih filmova, uglavnom B-produkcije, i majstor borilačkih vještina Steven Seagal ovih je dana postao član "mlađe" sestrinske stranke Putinove Ujedinjene Rusije prokremaljske Pravedne Rusije - Domoljubi za pravdu.

Partijsku člansku knjižicu američki glumac, koji je 2016. godine postao ruski državljanin (Putin mu je osobno uručio rusku putovnicu), dobio je iz ruku šefa stranke Sergeja Mironova.

I dok se demokratskoj i liberalnoj oporbi u Rusiji nastoji svim sredstvima onemogućiti sudjelovanje u izborima, poznati američki akcijski filmski junak našao se u novoj ulozi. No, partijska pripadnost Seagala nije samo formalna jer je već u proceduri i tzv. Seagalov ekološki zakon, koji je odmah predložio vodstvu svoje stranke, a radi se o tome da oni koji zagađuju okoliš i ne paze na ekološke standarde ne mogu obnašati odgovorne dužnosti. Kako kažu i stranci, Seagal na tome neće stati te će i dalje predlagati i podnositi prijedloge za poboljšanje ekološke situacije.

Iako je svojedobno Seagal izrazio želju i spremnost da postane gubernator ruske dalekoistočne pokrajine Primorski kraj (nije mogao jer se ipak nije odrekao američkog državljanstva), ni ovaj se put, iz istih razloga, neće kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima u rujnu. Doduše, Sergej Mironov kaže da će članstvo u stranci Seagalu sigurno biti od pomoći jer bi mogao privući ne samo ljubitelje njegovih filmova, kojih je, kako kaže, u Rusiji puno, nego i mnogih, pogotovo mladih ljudi, koji se zalažu za ekološke standarde i brinu se za okoliš i klimatske promjene. Očekuje se da bi Seagal mogao biti dio predizborne kampanje Pravedne Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:43