‘TOP GUN: MAVERICK‘

Steven Spielberg poručio Tom Cruiseu: ‘Spasio si Hollywood, a možda i cijelu filmsku industriju‘

Redatelj filma ranije je otkrio da Cruise nije htio snimiti nastavak Top Guna te da je imao samo 30 minuta da ga uvjeri u suprotno

Tom Cruise i Steven Spielberg

 Pap/Avalon/Profimedia/Pap/avalon/profimedia

Holivudski redatelj Steven Spielberg istaknuo je filmskom glumcu Tomu Cruiseu koliko je bilo ključno za cijelu filmsku industriju što je odigrao ulogu u filmu “Top Gun: Maverick”.

- Spasio si Hollywood, a možda i distribuciju u kinima. Ozbiljno, „Maverick” je možda spasio cijelu industriju, govori mu u snimci.

Nastavak klasika iz 1986. - „Top Gun: Maverick” zaradio je vrtoglavih 1,48 milijardi dolara diljem svijeta od prikazivanja u svibnju 2022.

Film u kojem je 60-godišnji Cruise odigrao glavnu ulogu zaradio je čak šest nominacija za Oscara. Redatelj filma Joseph Kosinski ranije je otkrio da je imao samo 30 minuta da uvjeri glumca da trebaju snimiti film.

- Pročitao sam scenarij, imao sam neke ideje, a Jerryju (Bruckheimeru) su se svidjele te ideje. Rekao je: „Znaš što, moraš to izravno ispričati Tomu”. Odletjeli smo u Pariz, gdje je Tom snimao „Nemoguću misiju”, imali smo oko pola sata njegovog vremena, objasnio je tada.

- U biti sam imao 30 minuta da predstavim ovaj film, što nisam shvatio dok smo letjeli. Ali kada sam stigao tamo, otkrio sam da Tom stvarno ne želi napraviti još jedan „Top Gun”. To je jedan od onih trenutaka kada redatelj na licu mjesta mora obrazložiti zašto bi ovaj film trebao biti snimljen. Imao sam 30 minuta za to, prisjetio se.

Trostruki oskarovac, 75-godišnji Spielberg također slavi sezonu dodjela nagrada u velikom stilu. Nominiran je za najboljeg redatelja za svoju poluautobiografsku dramu "The Fabelmans".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:10