PJEVAČ AEROSMITHA

Steven Tyler negira seksualni napad na maloljetnicu: ‘Prisilio me na pobačaj, davao drogu...‘

Navodna žrtva tvrdi da je Tyler uspio uvjeriti njezinu majku da mu dopusti biti njezin zakonski skrbnik 1975. godine

Steven Tyler

 Robyn Beck/Afp

Pjevač Aerosmitha, Steven Tyler, odbacio je optužbe da je 1973. seksualno napao 16-godišnjakinju i prisilio je na pobačaj, prenosi Page Six.

Frontmen Aerosmitha nedavno je podnio poduži odgovor na tvrdnje, koje su iznesene u tužbi iz prosinca 2022., tvrdeći da je tužiteljica pristala na njihov seksualni odnos i da je u to vrijeme imao imunitet kao njezin zakonski skrbnik, stoji u dokumentima do kojih je došao Rolling Stone.

image

Steven Tyler, 1975.

Christopher Helton/Zuma Press/Profimedia/Christopher Helton/zuma Press/profimedia

Tyler, koji sada ima 75 godina, također je zatražio da se tužba odbaci, navodeći 24 potvrdne obrane kojima se negiraju optužbe. U jednom trenutku, Tyler je čak tvrdio da tužiteljica Julia Misley, ranije poznata kao Julia Holcomb, "nije pretrpjela nikakvu ozljedu ili štetu kao rezultat bilo kakvog postupka tuženika".

Glazbenik se oglasio tri mjeseca nakon što ga je Misley optužila za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, a tvrdila je i da ju je prisilio na pobačaj tijekom njihove veze u sedamdesetima.

U sudskim dokumentima, Misley je navela da ju je Tyler "prisilio i nagovorio" da povjeruje kako imaju "romantičnu ljubavnu vezu" - koja je započela kada je ona imala 16, a on 25 godina.

Glazbenik je također u svojim memoarima priznao da je bio u vezi s, tada neimenovanom, 16-godišnjom djevojkom.

Zapravo, otkrio je u knjizi da je “zamalo oženio tinejdžerku” jer su se “njezini roditelji zaljubili u njega i potpisali papir da dobije skrbništvo kako ga ne bi uhitili ako je izvedem izvan države".

image

Steven Tyler, 1982.

Angela Vinci/Zuma Press/Profimedia/Angela Vinci/zuma Press/profimedia

U svojoj tužbi, koja je podnesena samo nekoliko dana prije isteka roka zastare za prijavu zločina seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu, Misley je rekla da je rock zvijezda "nad njom izvršila razne radnje kriminalnog seksualnog ponašanja" nakon što su se vidjeli na koncertu Aerosmitha u Portlandu.

Misley tvrdi da je Tyler uspio uvjeriti njezinu majku da mu dopusti biti njezin zakonski skrbnik 1975. godine, nakon što ju je odvezao avionom u brojne gradove u kojima je bio na turneji i izvodio iste seksualne radnje. Ipak, Misley je rekla da se o njoj nije brinuo na način na koji je Tyler obećao, tvrdeći da je "nastavio putovati s njom, napadati je i opskrbljivati ​​je alkoholom i drogom".

image

Steven Tyler, 2022. godine

Jc Olivera/Afp

Također je tvrdila da je naposlijetku i zatrudnjela, a prema sudskoj dokumentaciji, prisilio ju je na pobačaj.

Misley je tvrdila da ga je zbog njegova ponašanja napustila i vratila se u Portland kako bi započela novi život kao predana katolkinja. Njen odvjetnik, Jeff Anderson, osudio je pjevačevu prijavu, rekavši da koristi "lažno zakonsko skrbništvo kako bi izbjegao kazneni progon za seksualne zločine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:56