RIJEČI STRUČNJAKINJE

Stilistica i dizajnerica o Bianci Censori: ‘Modni izbori kao poziv u pomoć? Ma kakvi, jasno je što ona želi...‘

SJ Adams uvjerena je da Kanye West itekako utječe na ono što nosi njegova supruga, no kontroverze im neće donijeti zadovoljstvo

Bianca Censori u Firenzi

 Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Svako pojavljivanje Kanyea Westa i njegove supruge Biance Censori, izaziva novo zgražanje. Nakon burnog odmora u Italiji i nekoliko dana u Berlinu, par se preselio u Veliku Britaniju, na revije Londonskog tjedna Mode. Bianca je na sebi imala svojevrsni pleteni body bijele boje koji malo toga skriva, ali je zato na glavu stavila pokrivalo koje nije ni šešir ni perika, ali joj je prekrilo gotovo cijelo lice. West je, pak, bio doslovno zamotan u crno od glave do pete.

image

Kanye West i Bianca Censori

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

U Italiji su 28-godišnju arhitekticu i modela i 46-godišnjeg repera, talijanski dužnosnici optužili za nemoral i doživotno im zabranili vožnju brodovima po venecijanskim kanalima zbog njihovog nepristojnog ponašanja tijekom jedne plovidbe - glazbenik je turistima pokazao golu stražnjicu, a spominjao se i oralni seks. Zatim je Bianca Firenzom prošetala u golišavom topu bez naramenica. Kanye je, naravno, bio u crnim hlačama i majici, crna kapuljača mu je prekrivala veći dio lica. Nije imao cipele, nego je gradom šetao crnim čarapama. Censori je snimljena i u "nude" čarapama i odgovarajućem bodiju, a u rukama je nosila ljubičasti jastuk kojim je prekrila prsa pri izlasku iz hotela u Firenci. Zatim su snimljeni u Berlinu, gdje su u parku jeli kebab - on u crnom, ona u pripijenom kombinezonu žarko crvene boje.

Posjet para Londonskom tjednu mode i reviji njihove prijateljice dizajnerice Mowalole Ogunlesi, potaknuo je novu seriju komentara o tome kako West "upravlja" izgledom 28-godišnje Biance i kako sve čini da od nje napravi "drugu verziju Kim Kardashian". Opet su se javili i ljudi koji su s lijepom Australkom bili bliski i tvrde kako je suprug učinio sve da je izolira od svijeta. U komentarima na društvenim mrežama pratitelji pišu kako njezino lice odaje očaj, kako očigledno nije sretna, a njezin cjelokupni look je "poziv u pomoć".

U razgovoru za The Mirror US, američka dizajnerica, stilistica slavnih i "osobni stilska trenerica" SJ Adams otkrila je svoje mišljenje o njihovu odijevanju.

- Biancini recentni modni izbori nisu pozivi upomoć nego nastojanje da se privuče pažnja javnosti. Korištenje mode da bi se izazvala kontroverza nije ništa novo, to se radi već desetljećima - rekla je stilistica - Ne može se poreći fizička sličnost između Biance i bivše Kanyeove supruge Kim koja je i sama postala slavna i zbog nekih vrlo riskantnih modnih izbora. Dakle, nije iznenađenje da i Bianca ima potrebu to raditi.

image

Bianca Censori u Firenzi

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Američka modna stručnjakinja smatra kako Kanye zasigurno utječe na Biancin izbor odjeće.

- U posljednje vrijeme viđena je u nekoliko outfita koje ne možete ne primijetiti, i svi su oni izazvali rasprave te, s razlogom ili bez njega, doveli do pitanja prikladnosti njezine odjeće - kazala je.

image

Bianca Censori u Italiji

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Dodala je i kako ona, kroz svoj posao, jača samopouzdanje svojih klijentica, kako proučava ženska tijela i savjetuje ženama kako će naglasiti najbolje na sebi i otkriti osobni stil.

- Jedan od glavnih izazova za nekoga poput Biance, koja je i sportski i jako ženstven tip s figurom pješčanog sata, je kako izgledati seksi, a bez pretjerane seksualizacije. Drugi je izazov postići da njezin stil bude drugačiji od onoga Kim Kardashian, koja je uspjela izgraditi status "ikone stila".

image

Kim Kardashian i Kanye West

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Njezin je zaključak da trenutni modni izbori Biance Censori, u kojima velik utjecaj ima njezin suprug, neće rezultirati "trajnim utiskom koji želi".

- Nije se moglo izbjeći da se svaka žena s kojom će Kanye biti u vezi nakon Kim bude tema usporedbi. No, umjesto da se natječe s Kim, Bianci bih savjetovala da se manje posveti rizičnim elementima i da se usredotoči na oblikovanje vlastitog jedinstvenog stila koja se potpuno razlikuje od Kimine - zaključila je SJ Adams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:13