PREMIJERA NA HBO

Stiže životna priča o dečku koji je Harryju Potteru omogućavao da leti. Nesreća ga nije slomila

Daniel Radcliffe i njegov dvojnik David Holmes izvršni su producenti filma o Holmesovom životu nakon pada koji ga je paralizirao

Scena iz dokumentarca ”David Holmes; The Boy Who Lived”

 /Hbo/max

Uloge u filmovima o Harryju Potteru mnogima su promijenile živote i ne nužno na bolje. To pokazuje i novi HBO-ov dokumentarni film "David Holmes: The Boy Who Lived". Priča je to o dvojniku Daniela Radcliffea koji je glumio Harryja, i incidentu na setu nakon kojeg je David Holmes ostao paraliziran.

Holmes (42) je bio iznimno nadaren gimnastičar, tinejdžer koji je odabran da bude zamjena za Radcliffea u posebno zahtjevnim scenama. Tijekom deset godina zajedničkog rada stvorili su čvrsto prijateljstvo. David je omogućio Radcliffeovom malom čarobnjaku da leti kroz svih osam filmova iz franšize, a onda je, tijekom snimanja prvog dijela završnice, "Harry Potter i darovi smrti", doživio nesreću.

U upravo objavljenom traileru za dokumentarac, Holmes je predstavljen kao vješti gimnastičar, tinejdžer koji "ne poznaje strah", kako su rekli njegovi roditelji, dečko koji je dobio "najbolji posao na svijetu" kao Radcliffeov avanturistički raspoložen dvojnik. Samom Radcliffeu Holmes je "izgledao kako cool stariji brat" tijekom snimanja filmova na kojima je i sam u stvari odrastao.

Sve se promijenilo kada su stvari pošle po zlu dok je Holmes snimao jednu opasnu scenu. Slomio je vrat i proveo šest mjeseci u bolnici.

- Daveu se dogodila ta strašna stvar, ali ja ne želim pričati o njegovu životu kao o nekoj tragediji - govori Daniel Radcliffe u traileru - Jer način na koji je njegov život utjecao na ljude oko njega pokazuje da je njegov život sasvim suprotno od toga. Ne može biti dalje od tragedije.

U traileru se može vidjeti i kako jedan od članova ekipe govori da je nesreća "bila najgori dan u poslu na filmu koji je ikad doživio".

Pogledajte video

- Kako se Danielove i Davidove kolege okupljaju da pruže pomoć njemu i njegovoj obitelji u trenutcima potrebe, Davidova iznimna otpornost i drugo postaju najveći izvori snage i inspiracije - stoji u opisu filma kojem su izvršni producenti Radcliffe i Holmes, a 15. studenog ima premijeru na HBO-u te na streaming platformi Max.

Gledatelji će vidjeti "iskrene osobne snimke nastale tijekom posljednjeg desetljeća, pogled iza scene na Holmesov kaskaderski rad, ali i trenutni život, kao i "intervjue s Davidom, Danielom Radcliffeom, prijateljima, obitelji te članovima bivše ekipe filma" koji će TV-publici pružiti priču o "čovjeku iza Potterovih rizičnih scena".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:08