EKSPLOZIVNA KNJIGA

Što kriju memoari princa Harryja: ‘Camillu je poštedio, a sav bijes istresao na Williama i Kate‘

Vojvoda od Sussexa na sve strane daje intervjue o svojoj, kako svi tvrde, opakoj knjizi "Spare" koja izlazi 10. siječnja

Prinčevi William i Harry

 Jacovides-moreau/Bestimage/Profimedia/Jacovides-moreau/bestimage/profimedia

Britanski princ Harry, vojvoda od Sussexa, snimio je "eksplozivan" intervju za TV-emisiju "60 Minutes" mreže CBS kako bi promovirao svoje nove memoare "Spare", a njegov razgovor s Andersonom Cooperom trebao bi biti emitiran u nedjelju, 8. siječnja. Princ, ili barem njegovi savjetnici, mudro su izabrali najstariji i najgledaniji televizijski news-magazin u Sjevernoj Americi za najavu knjige od koje se svima u Ujedinjenom Kraljevstvu diže kosa na glavi.

Američki i britanski mediji prenose kako je Harry s Cooperom podijelio niz detalja o knjizi koja izlazi 10. siječnja. U kratkom traileru intervju su nazvali "razotkrivajućim", a Harryjevu biografiju "eksplozivnom".

Poznato je i da je o svojoj knjizi 38-godišnji princ progovorio i za britanske medije - snimio je veliki intervju s Tomom Bradbyjem za ITV-ovu najvažniju dnevnu informativnu emisiju "News on Ten". Bradby je bivši kraljevski dopisnik za ITV, prijatelj je Sussexovih i prethodno ih je intervjuirao za dokumentarac o njihovoj turneji po Africi 2019. godine, dok se još činilo da u kući Windsor cvjetaju ruže, a Harry i njegova supruga Meghan imali gomilu fanova na Otoku.

{

image

Naslovna stranica knjige "Spare"

/Penguin Random House

Očekuje se da će Harry u memoarima iznijeti detalje o nesuglasicama između njega i njegovog starijeg brata Williama, princa od Walesa (40). Još od trenutka kada je najavio da će pisati knjigu "u kojoj će reći sve", za što je od izdavača Penguin Random Housea dobio 20 milijuna dolara, stručnjaci za kraljevsku obitelj i običan svijet svjesni su da bi oni mogli potpuno razoriti ionako narušen odnos braće.

I sam naslov knjige - "Spare", što je ironičan ili točnije, pomalo pogrdan naziv za osobu koja je druga u nasljednom redu u kraljevskim obiteljima i vjerojatno nikad neće sjesti na prijestolje ili rezerva "za svaki slučaj", nagovijestio je da odbjegli princ neće biti blagonaklon prema svojoj obitelji.

Doduše, sve što on i njegova supruga Meghan rade (i to za milijunske iznose), od intervjua do dokumentaraca, predstavlja kao eksplozivan i razotkrivajući sadržaj, a onda se pokaže da su najave apsolutno sjajno odrađene i puno bombastičnije nego ono što se doista nudi u raznorodnim uracima ovog para. Također, veliko je pitanje što bi to još Harry mogao otkriti i na koji još način povrijediti brata, oca i ostatak obitelji nakon niza intervjua, počevši s onim kod Oprah Winfrey i nakon poprilično dosadnog šestodjelnog dokumentarca "Harry i Meghan".

Nagađa se da bi u knjizi to mogli biti, recimo, napadi na Kate, princezu od Walesa, Williamovu suprugu. Kate su on i Meghan poprilično izvrijeđali u svojem dokumentarnom serijalu predstavljajući je kao hladnu i proračunatu osobu.

Prije nekoliko dana jedan je neimenovani izvor koji je, navodno, imao prilike vidjeti neke dijelove priče, za The Sunday Times rekao: "Općenito, mislim da će knjiga biti znatno gora za njih nego što kraljevska obitelj očekuje. Charles je prošao bolje od očekivanog, ali Williamu će biti jako, jako teško, a zasigurno i Kate. Tu su svi detalji i opisi svađa među braćom. Ne vidim kako će se nakon toga moći pomiriti".

image

Kate, William, Meghan i Harry

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Zanimljivo je, ako se može vjerovati raznim "povjerljivim informatorima", da je jedna osoba pošteđena žestokih napada i to ona za koju se očekivalo da će u memoarima biti glavni krivac za sve loše u njegovu životu - kraljica-supruga Camila. Govorilo se kako je Harry u knjizi želi uništiti, no čini se da se predomislio i fokusirao na brata i njegovu suprugu, dakle budućeg kralja i kraljicu. Čini se da je Harryju netko rekao da bi napad suprugu njegova oca, značio prelazak crvene linije i izazvao Charlesov bijes. Kralj, iako povrijeđen njegovim postupcima i javnim istupima, želi i dalje imati otvorenu komunikaciju sa svojim mlađim sinom i snahom te biti bliskiji s unucima, a pozvani su i na krunidbu 6. svbinja. No, sve bi se to moglo promijeniti 10. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:25