DOKTORICA SIRENA

Studij medicine bio joj je prestresan pa je odlučila postati profesionalna sirena: ‘Rep potapam u ocat‘

Yasmin Awan danju je doktorica na odjelu traume, a nakon posla radi kao profesionalna sirena

Yasmin Awan kao doktorica i kao sirena Athena Storm

 /Profimedia

Doktorica Yasmin Awan (28) iz Liverpoola bila je pod stresom na studiju medicine, pa kako bi se opustila od stresa, postala je profesionalna sirena. Nakon posla junior doktorice na odjelu traume odijeva kostim koji se sastoji od velikog repa i grudnjaka s teksturom ljuskica ribe te nosi šarenu šminku. Kada je u ulozi sirene, koristi nadimak Athena Storm. Inspiraciju za to ime dobila je iz grčke mitologije koju voli, a rimski ekvivalent Ateni je Minerva koja je povezana s medicinom. Vrijeme provodi brćkajući se na plaži ili plivajući u akvarijima.

Yasmin je svoje iskustvo podijelila u videu na YouTube kanalu SHERA koji je posvećen osnaživanju žena.

"Oba aspekta onog što radim vrlo su različita", kaže Yasmin o svom dvostrukom životu koji traje već šest godina i napominje da je iznimno važno za zdravstvene djelatnike da odvoje posao i slobodno vrijeme.

image

Yasmin Awan u akvariju kao sirena

Jam Press/@mermaid_athena_storm/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@mermaid_athena_storm/mega/the Mega Agency/profimedia

"Biti doktor je izazovno i zahtijevno. Ljudi zaborave da su zdravstveni radnici također ljudi. Uskočiti u ulogu sirene i zabavljati djecu, biti netko drugi je izvrstan način da ostavim posao po strani", rekla je.

"Biti sirena donosi malo magije koja nedostaje svijetu u ovom trenutku. To je vjerojatno najbolja stvar u vezi uloge sirene", kaže i navodi da je pokušala odvojiti dijelove sebe kao Yasmin i sebe kao Athena, ali oboje je dio toga tko je ona.

Objašnjava kako kostim sirene treba prikladno održavati i svaki materijal zahtjeva određenu brigu. Najlakše se održavaju repovi od tkanine zbog čega je to Yasminin najdraži izbor.

"Možete vidjeti ljude da potapaju repove u octu kako bi ih očistili od bakterija", govori o detaljima svog posla profesionalne sirene.

image

Yasmin Awan u ulozi sirene

Jam Press/@mermaid_athena_storm/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@mermaid_athena_storm/mega/the Mega Agency/profimedia

Yasmin posjeduje zavidnu kolekciju repova i sirenskih topova. Objasnila je kako u akvarijima koriste utege za zaranjanje da bi dospjeli do mjesta gdje žele biti. Radila je na festivalima, u akvarijima, čak i na vjenčanju. Iako su sirene veliki hit među djecom, kaže da su odrasli nekad prvi u redu da bi im se oslikala lica gliterom.

Ponekad zbog svog posla sirene dobiva negativne komentare.

"Moramo naučiti prihvatiti da se nećemo svidjeti svakome. Meni to posebno teško pada jer sam ‘people pleaser‘ i većinom se dobro slažem sa svima."

image

Yasmin na plaži u ulozi male sirene prilikom akcije za očuvanje mora

Jam Press/@mermaid_athena_storm/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@mermaid_athena_storm/mega/the Mega Agency/profimedia

"Bila sam na mojoj lokalnoj plaži u kostimu sirene i skupljala sam novac za društvo za očuvanje mora", prisjeća se lijepih iskustava koje je imala nastupajući kao sirena. Tada je u čišćenje plaže uspjela uključiti djecu tako što im je rekla da ako joj donesu komad smeća s plaže i stave u njezinu vreću za smeće, dat će im kristal želja. Smatra da je takva akcija važna jer uči djecu odgovornosti prema okolišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 06:51