JEDNA BITKA DOBIVENA

Sud odbacio tužbu protiv Kevina Spaceyja: Rapp nije uvjerio porotu da ga je glumac seksualno napao

Spaceyjeva odvjetnica uzvratila je da je Rappova priča izmišljotina i da on ‘dobiva više pažnje na ovom suđenju nego u cijelom glumačkom životu‘

Kevin Spacey

 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia

Kevin Spacey pobijedio je u sudskoj bitci oko slučaja koji je bio jedan od razloga zbog kojih mu je uništena briljantna glumačka karijera. Točnije, sud u New Yorku odbacio je tužbu za seksualni napad protiv holivudske zvijezde. Slučaj je pokrenuo Anthony Rapp, koji kaže da ga je glumac neprimjereno dirao na zabavi 1986. kada je imao 14 godina. Rapp, koji sada ima 50 godina i također je glumac, podnio je tužbu u rujnu 2020. i tražio je oko 40 milijuna američkih dolara odštete.

Dobitnik Oscara odbacio je optužbe protiv sebe, jer nisu jedine. Naime, Spacey se pojedinačno suočava s pet optužbi u Ujedinjenom Kraljevstvu za seksualno zlostavljanje, za koje se izjasnio da nije kriv, a suđenje bi trebalo početi u lipnju 2023.

U četvrtak, nakon trotjednog građanskog suđenja na saveznom sudu na Manhattanu, porota je utvrdila da Rapp nije dokazao svoju tvrdnju da je Spacey počinio seksualni napad. Rasprava je trajala više od sat vremena, a nakon što je sudac pročitao presudu, Spacey je navodno zagrlio svoje odvjetnike prije nego što je napustio sudnicu, piše BBC.

image

Anthony Rapp

Patrick Lewis/Starpix for The Paley Center For Media/Shutterstock Editorial/Profimedia

Rapp tvrdi da je Spacey imao oko 26 ili 27 godina kada ga je upoznao na zabavi u svom stanu na Manhattanu. U članku Buzzfeeda iz listopada 2017. Rapp je rekao da ga je Spacey podigao, stavio na krevet i djelomično legao na njega.

"Bio sam svjestan da mi se pokušava seksualno približiti", izjavio je.

Na suđenju je Spacey rekao kako je bio šokiran kad je Rapp prije pet godina izašao u javnost sa svojim optužbama.

"Nisam znao kako bi to moglo biti istina", rekao je 63-godišnjak, dodajući da ne bi bio seksualno zainteresiran za Rappa jer je bio maloljetan. Rappov odvjetnik Richard Steigman tvrdio je da postoje praznine i promjene u Spaceyjevu sjećanju.

Spaceyjeva odvjetnica Jennifer Keller uzvratila je da je Rappova priča izmišljotina i rekla da on sada "dobiva više pažnje na ovom suđenju nego u cijelom svom glumačkom životu".

Višestruke optužbe za nedolično seksualno ponašanje bacile su ogromnu sjenu na glumačku karijeru holivudske zvijezde iza koje su osvojeni Oscari u filmovima "Vrtlog života" i "Privedite osumnjičene". Netflix ga je izbacio iz političke dramske serije "Kuća od karata", a Christopher Plummer zamijenio ga je u ulozi J. Paula Gettyja u "Sav novac svijeta".

U kolovozu je sudac presudio da Spacey mora platiti 31 milijun dolara producentima "Kuće od karata" za troškove koje su imali nakon što su ga otpustili iz serije. U srpnju se u Londonu izjasnio da nije kriv za seksualno zlostavljanje trojice muškaraca prije više od deset godina, za što su podignute kaznene prijave.

image

Kevin Spacey

Alexi J. Rosenfeld/Getty Images/AFP

Tijekom suđenja u New Yorku upitan je o sugestiji gospodina Rappa da je "prevarant" jer nije ranije otkrio da je homoseksualac. Spacey je uzvratio da je uvijek bio povučen što se tiče svog privatnog života, uključujući i djetinjstvo, jer je njegov otac imao rasističke i homofobne stavove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:39