POSTUPAK NIŠTAVAN

SUĐENJE BILLU COSBYJU ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE MORA SE PONOVITI! Porota se nije mogla dogovoriti oko presude, komičar pušten na slobodu

 REUTERS

Sudac na suđenju glumcu Billu Cosbyu (79) optuženom za seksualno napastovanje proglasio je sudski postupak ništavnim nakon što porota nije mogla donijeti presudu.

Pet žena i sedmero muškaraca koji su sjedili u poroti nisu se mogli usuglasiti oko odluke koju su brojni, među kojima i deseci žena koje su optužile Cosbyja ranije za slična nedjela, s nestrpljenjem očekivali.

Porota je u Pennsylvaniji vijećala puna 53 sata i nisu se uspjeli dogovoriti, pa je tužitelj najavio da će ponoviti postupak suđenja.

Actor and comedian Bill Cosby (2nd L) departs after a judge declared a mistrial in his sexual assault trial at the Montgomery County Courthouse in Norristown, Pennsylvania, U.S., June 17, 2017. REUTERS/Lucas Jackson
REUTERS

Actor and comedian Bill Cosby looks on as he departs after a judge declared a mistrial in his sexual assault trial at the Montgomery County Courthouse in Norristown, Pennsylvania, U.S., June 17, 2017. REUTERS/Lucas Jackson
REUTERS

Slavni komičar optužen je da je drogirao i seksualno zlostavljao Andreu Constand 2004. godine. Njegovi odvjetnici branili su ga kazavši da je pristala na seks.

Dok ne počne ponovno suđenje, Cosby je pušten na slobodu uz jamčevinu. Ipak, ako ga proglase krivim, mogao bi završiti u zatvoru i do deset godina.

Novinar BBC-ja koji je bio u sudnici kazao je kako je lice poznatog glumca bilo bezizražajno kada je sudac donio ovu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:09