KRAJ LJUBAVI

Suosnivač Googlea, težak 94 milijarde dolara, traži razvod od supruge: ‘Ovo ne može u javnost!‘

Brin je kao razlog za razvod od supruge, s kojom je proveo tri godine, naveo ‘nepomirljive razloge‘

Sergey Brin

 Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Sergey Brin, suosnivač Googlea i šesta najbogatija osoba na svijetu 'teška' 94 milijardi dolara, podnio je zahtjev za razvod od svoje supruge Nicole Shanahan s kojom je proveo tri godine.

Brin je, prema sudskim dokumentima, kao razlog naveo "nepomirljive razloge".

Par koji ima trogodišnjega sina poduzeo je korake kako bi od očiju javnosti sakrili privatne detalje te su tražili da sud zapečati dokumente.

- Zbog prirode njihova braka, koji je visokoga profila, vjerojatno će postojati značajan javni interes za njihov razvod i sva potencijalna pitanja skrbništva nad djetetom, navodi se u podnesku.

image

Sergey Brin

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Brinov raniji brak sa suosnivačicom tvrtke 23andMe Anne Wojcicki također je 2015. završio razvodom.

Njegov sadašnji razvod dogodio se godinu dana nakon što su Bill Gates i Melinda French Gates objavili da se razvode, a otprilike tri godine nakon što su se Jeff Bezos i Mackenzie Scott razveli.

U to vrijeme je bivši bračni par Gates trebao podijeliti bogatstvo od 145 milijuna dolara, dok su se Bezos i Scott morali dogovoriti oko 137 milijardi dolara.

- Vjerojatno Brin i Shanahan imaju predbračni ugovor budući da je brak započeo dugo nakon što je on postao milijarder, govori Monica Mazzei, partnerica u tvrtki Sideman & Bancroft LLP-u u San Franciscu.

No budući da je slučaj zatvoren za javnost, "nikada nećemo saznati detalje" razvoda, dodaje.

Filantropija bi također mogla igrati ulogu u razvodu, govori Mazzei.

Shanahan je pokrenula zakladu BiaEcho čiji je fokus, kako navodi na web stranici, na "dugovječnosti i jednakosti, reformi pravosuđa i zdravom planetu koji je pogodan za život".

Prema poreznoj prijavi iz 2019., posljednjoj koja je dostupna, zaklada je prijavila imovinu vrijednu 16,7 milijuna dolara te su naveli da su podijelili 7,4 milijuna dolara bespovratnih sredstava.

Mazzei govori kako je u sporazumu o razvodu često naveden i dio koji se odnosi na filantropiju jer je to korisno oboma supružnicima. Davatelj koncesije dobiva poreznu olakšicu, a primatelj potpore dobiva agenciju nad svojim dobrotvornim davanjima.

Brin je bio jedina osoba koja je uplaćivala u zakladu, a uplatio je iznos veći od 23 milijuna dolara.

Nakon što se razišla s Besozom, Mackenzie Scott je u u dobrotvorne svrhe dosad dala milijarde dolara. Nakon razvoda bračnoga para Gates, njihov se fokus također okrenuo filantropiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 16:23