TO JE NAJLJEPŠI OSJEĆAJ

SUPRUGA SLAVNOG GLAZBENIKA IZNENADILA PRIZNANJEM I SVE DOKUMENTIRALA FOTOGRAFIJAMA 'Moja kćer još uvijek želi moju sisu. Ima četiri godine'

 
 Profimedia, Face to Face, face to face

"Blagoslovljena sam nevjerojatnim iskustvom zvanim dojenje. Prvi tjedan nakon rođenja Chanel dojenje mi je išlo jako teško i željela sam odustati, ali moja obitelj me podrila da izdržim još koji tjedan. Rekli su mi da zapravo ne želim propustiti te specijalne trenutke s mojim djetetom. Odlične i zbog zdravlja i zbog povezanosti.

Izdržala sam i sada gotovo četiri godine kasnije Chanel još uvijek želi sisu... To je najljepši osjećaj na svijetu", otkrila ja starleta Coco Austin (40), koja je u braku s reperom Ice T-om.

Objasnila je da djevojčicu dojenje sada ponajviše smiruje i da normalno jede ostalu hranu. Ipak, vrijeme prije popodnevnog i noćnog spavanja je njihovo i Coco kaže da je sretna što dojenje njezina kćer još nije prerasla.

Coco Austin releases a photo on Twitter with the following caption:
Profimedia, ddp USA, Twitter

"Bit ću tužna kad dođe taj trenutak", rekla je Coco, koja ima i blog na kojem piše o majčinstvu.

Produljeno dojenje uvijek izaziva kontroverze. I Tamara Ecclestone je bila na meti kritika kad je objavljivala fotografije na kojima doji 4-godišnju kćer.

U našem društvu prevladava stav da je dojenje ispunilo svu svoju vrijednost s godinom dana starosti djeteta za koji se kao opravdanje navodi slaba ili nikakva dobrobit dojenja za dijete, neprimjerenost dojenja u javnosti "tako velike djece", rizik od prevelike vezanosti djeteta za majku, te se mlijeko proglašava vodenastim, slabim i bezvrijednim.

Coco Austin (/ 13.03.2018): Wiped out after having so much fun on vacation! All Chanel wants is the boob then she's out!
Profimedia, Face to Face, Wiese/face to face

No, Američka pedijatrijska akademija savjetuje "dojenje najmanje tijekom prve godine života, a po mogućnosti i dalje tako dugo dok to majka i njezino dijete žele. Ne postoji gornja granica trajanja dojenja te nema dokaza o štetnosti produljenog dojenja do treće godine života ili dulje na psihološke ili razvojne procese djeteta."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:36