STALNO IŽIVLJAVANJE

Supruga Toma Hanksa priznala: ‘Nije vjerovao da imam rak! Zbog njega sam se osjećala bezvrijedno‘

Inzistirao je čak na tome da pogleda njezine medicinske nalaze i račune iz bolnice...
Tom Hanks i Rita Wilson
 Nick Agro/Picturelux/Profimedia

Glumica Rita Wilson (64) posljednja je u nizu zvijezda koja je progovorila o negativnom iskustvu s moćnim broadwayskim producentom Scottom Rudinom. Wilson, inače supruga Toma Hanksa, izjavila je da se zbog njega osjećala "bezvrijedno, bespotrebno i zamjenjivo" i to nakon što joj je, dok je imala ulogu u jednoj njegovoj predstavi, dijagnosticiran rak dojke.

Rudin je već tjednima u središtu zanimanja javnosti, nakon što je The Hollywood Reporter objavio veliku priču u kojoj je otkriveno da se taj moćnik godinama iživljavao na svojim suradnicima, maltretirao ih, pa čak i fizički napadao - gađao ih tipkovnicama i krumpirima, razbijao računala i još mnogo toga.

Još 2005. godine Wall Street Journal objavio je njegov profil s naslovom "Boss-zilla!", a pisalo se kako se Rudin hvalio ako je "skurio" 119 asistenata tijekom pet godina. No, stvari su se promijenile u svijetu zabave i očito je da su svi već postali umorni od nasilnički raspoloženih šefova svih vrsta i rangova, a žrtve su napokon odlučile progovoriti o svemu. Ma koliko bio moćan i slavan, Rudin je sada, osim iz svojih aktivnih projekata, morao istupiti i iz The Broadway League, udruge koja okuplja vlasnike i upravitelje raznih kazališnih kuća i preko koje se sklapaju ugovori s glumcima i glumačkim ansamblima.

image
Scott Rudin
Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Wilson je glumila u predstavi "Fish in the Dark" Larryja Davida, 2015. godine, kada je otkriveno da ima rak dojke. Kada je to rekla Rudinu on je, kako je glumica ispričala The New York Timesu, počeo prigovarati kako to znači da će morati na bolovanje baš u vrijeme glasanja za nagradu Tony (kazališni Oscar), te je čak inzistirao na tome da pogleda njezine medicinske nalaze i račune iz bolnice.

- Osjećala sam da traži način na koji će me otpustiti, a da to bude po zakonu - izjavila je Rita Wilson.

Javio se i glasnogovornik prozvanog moćnika rekavši The Timesu da se Rudin malo drugačije sjeća cijele situacije te da on, kao redatelj nije želio da Wilson odgađa terapiju, dok je glumica htjela raditi i biti na premijeri, a onda otići na liječenje.

Wilson je, srećom, pobijedila rak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:41