WAGSICE NA SUDU

Supruga Waynea Rooneyja na okršaj s prijateljicom spiskala pola milijuna funti: ‘Ja sam pobjednica‘

Coolen Rooney optužila je Rebekah Vardy da ju je cinkala tabloidima, a ona ju je tužila za klevetu. Proces je gotov, čekaju presudu

Coleen Rooney i Wayne Rooney

 Daniel Leal/Afp

Dvije godine od izbijanja skandala, u Londonu je konačno završeno suđenje 'Wagatha Christie' nekadašnjim prijateljicama, Coleen Rooney i Rebekah Vardy, suprugama poznatih engleskih nogometaša Waynea Rooneyja i Jamieja Vardyja.

Sve je počelo u listopadu 2019. kada je Coleen Rooney, optužila Rebekah Vardy, da je tabloidu The Sun prenijela 'lažne priče' o njoj. Coleen je na svom Twitter profilu optužila Vardyjevu suprugu da je medijima davala informacije o njoj i njezinoj obitelji te dijelila njene objave na Instagramu koje su bile namijenjene samo najbližim prijateljima.

image

Rebekah Vardy

George Cracknell Wright/lnp/Shutterstock Editorial/Profimedia/

U lipnju 2020. Vardy je podnijela građansku tužbu za klevetu, tvrdeći da ona osobno ne stoji iza puštanja informacija.

Suđenje, koje je zaokupilo pažnju britanske javnosti, okončano je u četvrtak, dan kasnije nego što se očekivalo, a očekuje se da će sutkinja Justice Steyn izreći svoju presudu u narednim tjednima.

U završnoj riječi Coleenin odvjetnik optužio je Rebekah da je izbrisala poruke kako bi "prikrila inkriminirajuće dokaze". Dodao je da je njegova klijentica pretrpjela "javno zlostavljanje i ismijavanje u velikim razmjerima".

Coleen je, kaže, iznimno uvjerena da će pobijediti, čak je propustila i posljednji dan suđenja i otišla na odmor u Dubai sa svojim suprugom Wayneom i njihovom djecom.

image

Coleen Rooney

Wiktor Szymanowicz/Shutterstock Editorial/Profimedia/

U njezinoj odsutnosti, njezin odvjetnik David Sherborne osudio je Rebekah Vardy nazivajući je 'vrlo nepouzdanom' i optužio je da je lagala sudu u svom svjedočenju.

Bliski prijatelj od Collen rekao je za Sunday Mirror: "Nakon suđenja, Coleen je popila šalicu čaja i spakirala torbe za odmor, uvjerena da je pobijedila."

Nakon cijele drame, ipak postoji sumnja da iza curenja vijesti stoji agent za odnose s javnošću od Vardy, koji je imao pristup njezinom Instagram računu. No, prema odvjetniku od Rooney, Davidu Sherborneu, 'postoji dovoljno dokaza koji pokazuju da je Vardy znala i odobravala' takve objave.

Tijekom suđenja, posebnu pažnju privuklo je čitanje odlomka iz članka News of the World iz 2004. godine u kojem je opisan navodni seksualni odnos Rebekah s pop zvijezdom Peterom Andreom. Rebekah je tvrdila da je Andre tijekom njihova spolnog čina izdržao 'samo pet minuta' te kako ima 'najmanju opremu koju je ikada vidjela'.

"Bivši me suprug natjerao da to učinim. To je nešto zbog čega duboko žalim. Nije lijepo to pročitati i razumijem zašto to sada koristite. Ovo je baš prljavo", rekla je Rebekah nakon što je odvjetnik David Sherborne pročitao odlomak.

Zasad se procjenjuje se kako bi pravni troškovi mogli iznositi i do milijun funti te kako će pobjednica vratiti samo 70% troškova što je veliki gubitak novca i za jedne i druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:39