NAŠE GORE LIST

Suprugu je osvojilo to što je podrijetlom Hrvat, a i nakon 24 godine braka slavni glumac očarava i ženu i publiku

Australski glumac hrvatskih korijena prošetao je crvenim tepihom u društvu supruge s kojom je u braku 24 godine

Eric Bana i Rebecca Gleeson

 K Thatcher/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Australski glumac hrvatskih korijena Eric Bana, punim imenom Eric Banadinović, i njegova supruga Rebecca Gleeson u sretnom su braku već 24 godine, a da im i dalje cvjetaju ruže moglo se vidjeti i na crvenom tepihu dodjele nagrada AACTA awards 2021.

Par se pojavio na dodjeli nagrada jer je Ericov film "The Dry" jedan od nominiranih, a i sam je 53-godišnji glumac bio nominiran u kategoriji najboljeg glumca.

image

Eric Bana i Rebecca Gleeson

K Thatcher/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Glumac se u posljednje vrijeme primirio u australskom Melbourneu, a u nedavnom je intervjuu priznao da je odbio neke holivudske uloge jer nije želio napuštati Australiju za vrijeme pandemije koronavirusom. "Možda će zvučati čudno, ali jednostavno nisam želio otići. S obzirom na okolnosti kroz koje je moj grad prošao. U smislu da imate priliku otići i raditi druge stvari, jednostavno mi se ne čini da je pravi trenutak za to - ne izgleda mi ispravno sada pobjeći. Kada smo već dogurali ovako daleko, znate, osjećate se kao dio plemena... Ja samo želim biti ovdje dok sve to ne prođe i želim iskusiti onaj osjećaj radosti koji ćemo svi zajedno osjećati, u isto vrijeme", objasnio je glumac.

Ericov otac Ivan rodio se u Hrvatskoj Dubici 1942. godine, a 1959. je emigrirao u Njemačku s majkom Ivankom i očuhom Janosem. Godine 1960. stigli su u Australiju. Ericova majka Eleanora, Njemica iz Mannheima, u Australiju se doselila 1953. Nakon što su oboje prošli kroz australski useljenički logor Bonegilli, upoznali su se u Melbourneu i vjenčali 1963. Dobili su dva sina: Anthonyja, uglednog bankara, i Erica, danas proslavljenoga glumca.

Hrvatsko podrijetlo pomoglo je Ericu Bani da osvoji svoju suprugu Rebeccu Gleeson, bivšu novinarku australskog Kanala sedam. Njegova supruga, kako je Bana ispričao novinarima melbourneškog Croatian Heralda, iz Sydneyja je, gdje joj je najbolja prijateljica bila Nicole Alagich, podrijetlom iz Omiša. Prijateljice su kao mlade djevojke čak tri puta posjetile Hrvatsku.

Nakon što su se upoznali, Rebecca i Eric su u početku zajedničku temu pronašli upravo u Ericovu hrvatskom podrijetlu i Rebeccinu prijateljstvu s Nicole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:43