IKONA NOVOG VALA

Susjed o preminuloj Slađani Milošević: ‘Ja sam je zadnji vidio, ni s kim nije razgovarala‘

Slađana je prije desetak dana primljena u bolnicu. Imala je problema s nogama, točnije, bile su jako natečene

Slađana Milošević

 Screenshot/YouTube

Umjetnica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je Phonetu njena prijateljica Biljana Petrović. Naime, Milošević je preminula u zemunskoj bolnici nakon kraće bolesti, a datum i vrijeme sprovoda bit će naknadno objavljeni.

Kako saznaje Kurir od prvog susjeda u Novom Beogradu, gdje je pjevačica živjela, Slađana je prije desetak dana primljena u bolnicu. Imala je problema s nogama, točnije, bile su jako natečene. Nažalost, kako je rekao susjed, nitko u zgradi osim jednog susjeda nije bio u kontaktu s njom.

image

Slađana Milošević, 1979.

Screenshot/YouTube

- Ja sam je zadnji vidio. Ni s kim nije razgovarala, tužila je mnoge i stalno zvala policiju susjedima. Ne znamo kada joj je sprovod. Dugo joj nije bilo dobro, patila je od teške bolesti - rekao je prvi susjed pokojne pjevačice.

Podsjetimo, Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine i smatrana je ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gdje je osvojila "Grand Prix".

Godine 1977., isplivala je na površinu jugoslavenske pop rock scene, s pjesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke Česme, gdje je nastupala prije Bijelog dugmeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 17:51