NALAZI OBDUKCIJE

Sve veći misterij oko smrti Boba Sageta: ‘Ovo ne može biti slučajno...‘

Glumac je također bio pozitivan na covid-19 kada je umro, ali to nije imalo ulogu u njegovoj smrti

Bob Saget

 Ngre/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Čini se da su nalazi obdukcije poznatog glumca i komičara Boba Sageta (65), zvijezde TV sitcoma 'Puna kuća', pokrenuli dodatna pitanja o uzroku njegove iznenadne smrti.

Sagetova obitelj objavila je da je preminuo od krvarenja u mozgu nakon što je udario glavom i otišao na spavanje, nesvjestan težine ozljeda. Međutim nalaz obdukcije pokazao je da je stvar puno ozbiljnija, te da je glumac imao prijelome lubanje na više mjesta i zadobio krvarenje s obje strane mozga, prenosi Daily Mail.

Stručnjaci iz zdravstva zapitali su se koliko je temeljito istražena glumčeva smrt i što je točno uzrokovalo "toliko snažan udarac u glavu", kojeg je jedan od liječnika usporedio s razbijanjem lubanje bejzbol palicom ili padom s 10-ak metara visine.

Glumac je također bio pozitivan na covid-19 kada je umro, iako to nije imalo ulogu u njegovoj smrti, stoji u izvješću o smrti.

"Mislim da ovi nalazi obdukcije otkrivaju da to nije bila obična kvrga na glavi", rekao je neurokirurg Sanjay Gupta, glavni medicinski dopisnik CNN-a.

'Kad pročitate ovo izvješće o obdukciji, čini se da se radilo o prilično jakom udarcu u glavu", dodao je.

CNN je prikazao grafiku u kojoj se ističu kosti Sagetove glave za koje se navodi da su slomljene, a one uključuju prednju stranu njegove lubanje skroz do sljepoočnica, kao i prijelome iznad očnih duplji.

"Za to je potrebna velika sila. Da nisam znao ništa drugo o tome što se dogodilo, pomislio bih da se radi o nekome tko je pao niz stepenice i zadobio nekoliko udaraca u glavu ili o nekome tko je doživio prometnu nesreću", rekao je dr. Gupta.

'Što god da se dogodilo ovdje, možda nikada nećemo saznati kako je pao ili što se točno dogodilo, ali uzrok je svakako bio jak udarac. Krvarenje na vrhu mozga vjerojatno je uzrokovalo pritisak na mozak i to je, nažalost, dovelo do toga da je izgubio svijest i umro", zaključio je Gupta.

Liječnica hitne pomoći dr. Megan Ranney također je izrazila zabrinutost zbog nalaza obdukcije i izrazila nadu da će Sagetova obitelj otkriti što se točno dogodilo.

'Ovo nije slučaj - poskliznuo sam se i pao. Ovo nije manji potres mozga. Ovo je VELIKA trauma mozga. Moja sućut Sagetovoj obitelji i prijateljima. Nadam se da će dobiti odgovore što se stvarno dogodilo', napisala je na Twitteru.

Podsjetimo, Bob Saget pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Orlandu, Florida, 9. siječnja ove godine. Uzrok njegove smrti nije poznat, a hitna pomoć, koja je došla na mjesto tragičnog događaja, odmah ga je proglasila mrtvim. Pritom nisu bili pronađeni znakovi zlouporabe ili upotrebe droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:06