IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE

Švedska objavila gdje će se 2024. održati Eurosong: Hrvatska nema dobro iskustvo iz tog grada...

SVT će organizirati najtecanje zahvaljujući Loreen koja je, poduprta glasovima žirija, slavila ovog svibnja u Liverpoolu

Loreen, Eurosong

 Oli Scarff/Afp

Šezdeset i osmi Eurosong održat će se u švedskom gradu Malmo. SVT će organizirati najtecanje zahvaljujući Loreen koja je, poduprta glasovima žirija, slavila ovog svibnja u Liverpoolu i tako postala prva žena u povijesti koja je dva puta uspjela pobijediti na Eurosongu. Uz to, pobjedom švedske knjižničarke Švedska se po broju trofeja izjednačila s Irskom: obje te zemlje dosad su sedam puta uspjele osvojiti eurovizijsku publiku i žirije.

Eurosong 2024. održat će se od 7. do 11. svibnja u Malmo Areni. Ovaj grad dosad je već dva puta bio domaćin Eurosonga: 1992. i 2013. godine, kada je Hrvatsku na tom natjecanju predstavljala Klapa s Mora. Njihova pjesma ‘Mižerija‘ u Europi nije bila shvaćena niti prihvaćena, naši predstavnici odjeveni u odore sinjskih alkara nisu, nažalost, uspjeli proći u finale. Nakon njihovog neuspjeha HRT je donio odluku kako se Hrvatska sljedeće dvije godine neće natjecati na Eurosongu. Ne ponovilo se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:49