KRALJEVSKA BEBA

Svi detalji Harryjeve i Meghanine prinove: spol, ime, reakcije s dvora, državljanstvo, titula...

Britanci se već naveliko klade, a osim što Harryju zamjeraju što je oženio Meghan, sada su se okomili na njegova - prljava stopala
Fotografija kojom su Harry i Meghan svijetu objavili trudnoću
 Misan Harriman

Na Valentinovo, točno 37 godina nakon što je britanska miljenica, princeza Diana otkrila svijetu da nosi svog drugog sina, princa Harryja i zablistala na naslovnicama svih važnijih svjetskih medija, isto su učinili Harry (36) i Meghan (39). No, na sebi svojstven način.

Par je vijest o prinovi obznanio svijetu crno-bijelom fotografijom Harryja koji miluje Meghaninu kosu dok mu ona spokojno leži u krilu ispod drveta i drži ruku na svom trudničkom trbuščiću u haljini dizajnerice Caroline Herrere koja je za nju bila specijalno skrojena još za vrijeme prve trudnoće.

"Možemo potvrditi da će Archie (Harrison Mountbatten-Windsor) postati stariji brat. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa presretni su što očekuju drugo dijete", rekao je glasnogovornik para medijima otkrivši da je za fotografiju zaslužan Meghanin dugogodišnji prijatelj i fotograf Misan Harriman.

Zanimljivo, u ovom izazovnom vremenu, s razjedinjenom britanskom kraljevskom obitelji te pandemijskim okovima, Harriman je fotografirao par svojim iPadom na daljinu. Iz Londona je uhvatio kadar Harryja i Meghan ispod drveta u Los Angelesu.

"Meg, bio sam na vašem vjenčanju kako bih svjedočio početku vaše ljubavne priče, a sada, prijateljice, čast mi je što je gledati kako ona raste", napisao je Harriman na Twitteru. Inače, on je prvi fotograf crne rase koji je snimio naslovnicu britanskog Voguea te prvi koji je snimio njegovo najznačajnije rujansko izdanje u kompletnoj 104-godišnjoj povijesti tog prestižnog magazina. Stoga, sasvim je jasno zašto je Meghan za ovaj specijalan trenutak u svom životu odabrala baš njega.

image
Daniel Leal-olivas

Holivudski stil

"Meg me podsjetila kako ne bi nikada upoznala Harryja da je nisam upoznao sa zajedničkim prijateljem. Zahvalan sam i na toj maloj ulozi koju sam odigrao", rekao je Harriman za britanski Vogue.

Vijest o prinovi odbjeglog kraljevskog para, slažu se korespondenti s dvora, bila je intimna, elegantna i holivudska. Štoviše, kažu da scenografija njihove fotografije uvelike podsjeća na finalnu scenu filma "Notting Hill" s Hughom Grantom i Juliom Roberts.

Iako popularnost odbjeglog para nije kotirala visoko na Otoku, čak su se i hladni Britanci sada smekšali pa se već klade na imena Archiejeva brata ili sestre. Zasad na kladionicama najbolje kotiraju imena Alfie i Aleksandra.

Čini se da su Britanci nakratko oprostili Harryju i Meghan svu dramu oko Megxita. Kako i ne bi kada ova sretna vijest dolazi samo nekoliko mjeseci nakon Meghanina potresnog priznanja o tragičnom spontanom pobačaju koje je eksplicitno i s velikom boli opisala u ekspozeu za New York Times.

image
Meghan, Harry i maleni Archie
Toby Melville/Pa Images/Profimedia

Podsjetimo, Harry i Meghan šokirali su svijet kad su u studenom 2019. odstupili iz kraljevske obitelji i najavili da se sele s malenim Archiejem, koji će u svibnju napuniti dvije godine. Nakon što su jedno vrijeme živjeli u Kanadi, par se u lipnju smjestio u prostranom ljetnikovcu s devet spavaćih soba u Montecitu koji su kupili za 14,65 milijuna dolara.

Spol prinove, kao i Meghanin termin, i dalje nisu poznati javnosti.

Beba Amerikanac

Beba Sussex bit će deseto ili jedanaesto praunuče kraljice Elizabete II. i vojvode od Edinburgha, ovisno o tome hoće li na svijet stići prije ili poslije djeteta kraljičine unuke Zare Tindall.

"Njezino Veličanstvo, vojvoda od Edinburgha, princ od Walesa i cijela obitelj oduševljeni su i žele im sve dobro", potvrdio je glasnogovornik Buckinghamske palače Daily Mailu.

Ističe se kako je kraljevska obitelj nije ovu sretnu vijest saznala iz medija, već da su bili unaprijed obaviješteni, za razliku od ostatka dvorske svite.

Jedna od važnijih činjenica za kraljevsku obitelj svakako jest ta da bi jednog dana njihov nasljednik na tronu mogao biti Amerikanac. Naime, drugo dijete princa Harryja i Meghan Markle imat će pravo na američko državljanstvo koje automatski dobiva ako se rodi u SAD-u, otkriveno je. K tome, i Harry i Meghan također će moći podnijeti zahtjev za dvojno državljanstvo, s time da će njihovo dijete, pak, automatski postati i britanski državljanin zbog Harryjeve nacionalnosti.

image
Beretta/sims/shutterstock

Iako je princ Harry odstupio sa svih dužnosti i odrekao se kraljevskog statusa, on je i dalje vojvoda koji je u nasljednom redu za britanski tron, baš kao i sva njegova djeca iako ona, poput malenog Archieja, ne nose titule princa i princeza, iako na to imaju pravo. Ipak, kao što su Harry i Meghna objasnili prije rođenja malenog Archieja, ne namjeravaju svoju djecu opterećivati titulama, jer im žele što normalnije djetinjstvo, a i smatraju da njihovoj djeci titule nisu nužne budući da je šansa da ikad zasjednu na tron vrlo mala.

Dugi niz za prijestolje

Naime, drugo dijete vojvode i vojvotkinje od Sussexa postat će osmo u redu za prijestolje, unatoč tome što će vrlo vjerojatno biti i američki državljanin. Prvih sedam mjesta u nasljednom nizu ostat će nepromijenjeno - prvi je Charles, princ od Walesa, pa William, vojvoda od Cambridgea, zatim njegova djeca, princ George, princeza Charlotte, princ Louis, tek onda Harry, vojvoda od Sussexa i njegov sin Archie Mountbatten-Windsor.

No, kada jednom princ od Walesa, Charles, bebin djed, preuzme tron, nova beba Sussex će, kao i maleni Archie, imati pravo na kraljevski status kojeg su se njezini roditelji odrekli i moći će koristiti titulu princa ili princeze ako želi, ali kada naraste, kako je daleko u nasljednom redu, ipak neće trebati dozvolu monarha za sklapanje braka, kao što je primjerice Harry to trebao, strepeći hoće li mu baka amenovati vezu s rastavljenom američkom glumicom miješane rase.

image
Ben Stansall

Prljava stopala

Osim što je oženio Meghan, a potom pobjegao iz kraljevske obitelji i, mnogi će reći, izdao ih, Britanci su Harryju našli novu stvar koju mu zamjeraju - prljava stopala.

"Čestitam im... ali zar smo zaista trebali vidjeti Harryjeva prljava stopala?!", "Eww, neka mu netko kupi cipele", "Ovo je veliki znak nepoštovanja u mnogim kulturama...", samo su neki od komentara na crno-bijelu fotografiju para.

Dio Britanaca očito nije fokusirao Meghanin trbuh u nadi da proniknu koliko je točno trudna, već su zumirali Harryjeva stopala i šokirali se. Neki su čak i zaključili da mu je bolje da se vrati u Britaniju, na Dvor, dok se nije pretvorio u prljavca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:22